اثربخشی بازی های آموزشی بر توجه و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان کم توان ذهنی آموزش پذیر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کودکان استثنایی از منظر روانشناسی تربیتی، علوم شناختی و آسیب شناختی
  • کد COI اختصاصی: PEXCEC01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 678
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده دهقانی چم پیری

دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

صادق نظری

دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

مسلم نجفیان بروجنی

دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

زهرا آخوندی یزدی

دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بازی های آموزشی بر توجه و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان کم توان ذهنی آموزش پذیر بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان کم توان ذهنی آموزش پذیر شهر شهرکرد در سال تحصیلی 98-1397 بود. پس از نمونه گیری خو ای چندمرحله ای، تعداد 30 دانش آموز کم توان ذهنی آموزش پذیر انتخاب شده و بصورت تصادفی در دو گروه (آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. گروه آزمایش مداخله روش بازی های آموزشی را دریافت کرد؛ گروه کنترل هیچگونه مداخله ای دریافت نکرد. ابزار پژوهششامل آزمون عملکرد پیوسته روسولد بود. مداخلات طی 8 جلسه 90 دقیقه ای در مورد گروه آزمایش اجرا شد و داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیره تحلیل شد. فرضیه ها در سطح (P< 0/05) تایید شد. یافته ها حاکی از اثرگذاری مداخله روش بازیهای آموزشی (ضریب اتا برای میزان توجه 0/395 و پیشرفت تحصیلی، 0/359 ) بر بهبود میزان توجه و پیشرفت تحصیلی بود؛ لذا می توان از این مداخله به عنوان مداخله موثر برای بهبود میزان توجه و پیشرفت تحصیلی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

بازی های آموزشی، توجه، پیشرفت تحصیلی، دانش آموزان، کم توان ذهنی آموزش پذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.