اهمیت حراست در برقراری امنیت، حریم خصوصی و اطمینان به راهکارهای کاربر محور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA04_548
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد شعبانی

دانشکده فنی و حرفه ای محمودآباد،فوق لیسانس الکترونیک

علی شعبانی

دانشکده فنی و حرفه ای محمودآبادفوق لیسانس الکترونیک

حسن سعیدی

دانشکده فنی و حرفه ای محمودآباد،فوق لیسانس نرم افزار

چکیده

از جمله مبانى سکینه و آرامش در هر جامعه موضوع امنیت، حراست و حفاظت اطلاعات است .امنیت در لغت، به حالت فراغت از هرگونه تهدید یا حمله و یا آمادگى براى رویارویى با هر تهدید و حمله اى اطلاق مى شود . حراست مفهومی عام و فراگیر است که در تمامی اجزای هر جامعه پدیدار می شود و وجود آن ضامن رشد و تعالی نهادها و افراد ساکن آن جامعه است. معمولا در علوم سیاسى و حقوقى، امنیت به پنج قسم فردى، اجتماعى، ملى، بین المللى و جمعى تقسیم می شود. امنیت، به حالتى اطلاق مى شود که در آن هر جامعه فارغ از تهدید از دست دادن تمام یا بخشى از سرزمین، نظام اجتماعى، جمعیت، دارایى ‎هاى متفاوت، یا خاک خود به سر مى برد. حراست ها دیده بان نظام اسلامی هستند که با حفظ امنیت و برقراری نظم با جدیت و همت به تعهدات خود اهتمام می ورزند. باید توجه داشت که مفهوم امنیت به تدریج و با توسعه تمدن بشرى تحول یافته است؛ به گونه اى که امنیت دیگر معادل تهدیدهاى مرزى نیست بلکه در تمامى زمینه هاى علوم رفتارى و اجتماعى ابعاد تازه اى به خود گرفته است. شاید در گذشته می شد معنای آرامش و حراست فردی و اجتماعی را در نبود بزه ها و خلاف های آشکار جست وجو کرد اما امروزه بسیاری از متخصصان علوم حراستی بر این باورند که زمینه های سکینه و آرامش خفی بسیاری وجود دارند که در صورت برهم خوردن تعادل آنها آرامش، حراست فرد و جامعه دستخوش اختلال خواهد شد. با توسعه رایانش فراگیر و همه جایی فناوری اینترنت اشیا (IoT) و دستگاه های شخصی، راهکارهای کاربر محور الگویی برای بیشتر کاربردهای آتی خواهند بود. در این زمینه کاربردهای مبتنی بر کاربر (کاربر محور) می بایست از سوی مدل های اجرایی به مدیریت محتوا پیشنهاد داده شوند. آشکار است که راهکارهای مناسب امنیت، حریم خصوصی و اعتماد (SPT) می بایست برای اطمینان از عملکرد درست سیستم ها پیشنهاد داده شود و مدیریت مستقیم آن ها برای پذیرش موفق کاربر جرمی مورد نیاز است. در این مقاله ادبیات مربوط به راهکارهای SPT کاربر محور را به طور خلاصه بیان می کنیم و منتخبی از پیشرفت های اخیر در این حوزه ها را ارائه می کنیم.

کلیدواژه ها

راهکارهای کاربر محور، امنیت، حریم خصوصی، اعتماد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.