بررسی وضعیت سواد اطلاعاتی هنر آموزان هنرستان های کار و دانش شهرستان ساری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA04_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی رضایی راد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

محمد قدیری پایین لموکی

آموزگار مقطع ابتدایی شهرستان جویبار

سیدرضا جلالی کوهی خیلی

آموزگار مقطع ابتدایی شهرستان جویبار

علی کرم داراسرمی

آموزگار مقطع ابتدایی منطقه دودانگه

علی شیردل دارابی

آموزگار مقطع ابتدایی شهرستان میاندرود

چکیده

در جامعه ای که تحولات باعث بوجود آمدن موجی از تمدن جدید شده است، برای بقا و حضور در عرصه تحول، باید با جریان جا بجا یی قدرت علمی و اطلاعاتی همراه شد و آن را پذیرفت. پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت سواد اطلاعاتی هنر آموزان هنرستان های کار و دانش شهرستان ساری شکل گرفته است جامعه ی آماری مورد مطالعه هنر آموزان هنرستان های کار و دانش شهرستان ساری به تعداد 184 نفر می باشند .. به دلیل محدود بودن جامعه از روش سرشماری استفاده و حجم نمونه برابر جامعه انتخاب شده است. روش پژوهش حاضر ، توصیفی از نوع زمینه یابی بوده وروش گرد آوری اطلاعات میدانی و کتابخانه ای و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد قابلیت سواد اطلاعاتی برای آموزش عالی بوده که بر مبنای سوالات ویژه ی تحقیق در قالب 5 استاندارد با 22 شاخص را با 51 گویه مورد پرسش قرار داده است و با استفاده از آزمون T و تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل واقع شد. که . نتایج حاصل نشان دادکه1.هنرآموزان توانایی تشخیص ماهیت و گستره ی اطلاعات مورد نیاز را دارند.2.هنرآموزان توانایی دستیابی به اطلاعات مورد نیاز به شکل موثر وکار آمد را دارا نیستند. 3. هنرآموزان ارزیابی منتقدانه اطلاعات ومآخذ آن وتلفیق آن با مبنای دانشی و نظام ارزشی توسط را ندارند.4. هنرآموزان توانایی استفاده موثر از اطلاعات برای انجام یک مقصود خاص به صورت انفرادی یا به عنوان عضوی از یک گروه را ندارند. 5.هنرآموزان توانایی درک مسایل اقتصادی، قانونی، اجتماعی مربوط به استفاده از اطلاعات، و با رعایت اصول اخلاقی و قانونی دسترسی به اطلاعات و استفاده از آن را دارند.

کلیدواژه ها

فناوری، اطلاعات، فناوری اطلاعات و ارتباطات، سواد اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.