مدیریت پایدار منطقه حفاظت شده چهل چشمه و سارال در استان کردستان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: همایش ملی صنعت و تجاری سازی کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCICA01_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1126
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی طبیعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی
استادیار گروه مهندسی طبیعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی
چکیده
منطقه چهل چشمه و سارال در استان کردستان بر اساس مصوب سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده در سال 1398 انتخاب گردید. در این مطالعه، شاخصهایی مانند مساحت منطقه حفاظت شده، مساحت هر یک از طبقات پوشش زمین و گونه های شاخص جانوری این منطقه حفاظت شده به منظور تعیین اهمیت این منطقه حفاظت شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که منطقه حفاظت شده چهل چشمه و سارال با مساحت 93362 هکتار، بزرگترین منطقه تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در استان کردستان است. از لحاظ پوشش گیاهی، حدود 77 درصد منطقه را مراتع متراکم و درجه یک به خود اختصاص داده است. همچنین، منطقه حفاظت شده چهل چشمه و سارال مهمترین زیستگاه گونه حمایت شده خرس قهوه ای (Ursus arctos) در استان کردستان محسوب می شود. این منطقه که زمانی منطقه شکار ممنوع به حساب می آمد در یک بازه زمانی به منطقه آزاد تنزل پیدا کرد و سپس در سال 1398 به عنوان منطقه حفاظت شده، انتخاب گردید. حفاظت پایدار این منطقه حفاظت شده با پایش و گشت زنی مکرر، حمایت از گونه های گیاهی و جانوری، پروژه های کارآمد و به کار بردن نتایج آن در مدیریت این منطقه و در نهایت با آموزش جوامع محلی امکان پذیر است. توسعه پایدار و درخور طبیعت در حاشیه این منطقه حفاظت شده می تواند آشفتگی انسانی را در این منطقه حفاظت شده به حداقل برساند.کلیدواژه ها
چهل چشمه و سارال، خرس قهوه ای، مراتع متراکم، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.