اصلاح و تولید بذر بادمجان هیبرید مازند
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: همایش ملی صنعت و تجاری سازی کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCICA01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2014
نویسندگان
دانشیار گروه اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شرکت اصلاح بذر مازند، پارک علم و فناوری مازندران
چکیده
بادمجان یکی از محصولات زراعی مهم در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است. بذور هیبرید سبزی و صیفی از خارج وارد کشور می شود. در یک برنامه اصلاحی برای تولید رقم جدید هیبرید در بادمجان، ابتدا مجموعه ای از ارقام و توده های بومی و خارجی مورد ارزیابی قرار گرفت. از داخل آنها دو لاین برتر بر اساس ویژگی های زراعی شناسائی و مورد خالص سازی قرار گرفتند . تلاقی این دو لاین بصورت دستی و متقابل انجام و هیبریدهای VAF و AVF بدست آمدند . این هیبریدها به همراه ارقام مختلف و رایج در کشور در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مورد مقایسه عملکرد و اجزاء عملکرد قرار گرفتند . صفات مورد بررسی شامل ارتفاع بوته، وزن تک میوه، تعداد میوه در بوته، روز تا 50 درصد گلدهی، تعداد شاخه در بوته، طول میوه، قطر میوه و عملکرد میوه اندازه گیری شدند. نتایج بررسی ها نشان داد که هیبرید مازند (AVF1) به عنوان ژنوتیپ برتر با بیشترین عملکرد میوه مورد شناسایی قرار گرفت و پس از آن رقم لیدا با اختلاف غیر معنی دار با آن قرار داشت. در تجزیه خوشه ای ژنوتیپ ها را در سه گروه مجزا قرار داد و هیبرید مازند به همراه رقم لیدا در یک گروه قرار گرفتند. رقم هیبرید مازند نسبت به رقم شاهد محلی (ورامین) 41 درصد افزایش عملکرد نشان داد. تکثیر و تجاری سازی بادمجان هیبرید مازند در پارک علم و فناوری مازندران در جریان می باشد.کلیدواژه ها
بادمجان، بذر هیبرید، عملکرد، صفات کمیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.