ارائه مدل عددی جهت مکانیابی خوردگی فرسایشی روی دیواره جامد بر اساس پارامترهای جریان گذرای کاویتاسیون

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها
  • کد COI اختصاصی: CFD18_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی یزدان پورمقدم

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

علی سررشته داری

استادیار مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

وحیدرضا لطفی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

عیب اصلی پدیده کاویتاسیون، خوردگی فرسایشی سطح و عدم کارایی تجهیزات است که هزینه زیادی بابت تعمیر و نگهداری به سیستم تحمیل میکند. تحلیل فرسایش کاویتاسیون از روی پارامترهای جریان سیال، کمک بسیار بزرگی برای پیشبینی این پدیده مخرب میکند. مدل فرسایش معروف به میکروجت، جامع ترین مدل تجربی کنونی در تخمین فرسایش کاویتاسیون است. در این پژوهش با استفاده از یک مدل عددی، اصلاح مدل آشفتگی جریان و پیادهسازی الگوریتم عددی آن در کدهای منبع باز اپنفوم، یک ابزار جدیدبرای پیشبینی موقعیتهایی که احتمال فرسایش برروی دیواره های جامد بیشتر است، تولید شده است. این حلگر، از اطلاعات حل عددی جریان گذرا و مکان و موقعیت تشکیل و فروپاشی کاویتاسیون در مجاورت دیواره و در نظر گرفتن اثر تجمعی آن در طول زمان، جهت پیشبینی نواحی فرسایشیافته استفاده میکند. بعد از اعتبارسنجی حل عددی، با نتایج آزمایشگاهی در یک هندسه سه بعدی متقارن محوری نازل آزمایشگاهی استاندارد، به تحلیل ارتباط بین پارامترهای جریان و فرسایش کاویتاسیون پرداخته میشود. فرسایش کاویتاسیون با تحلیل پارامترهای جریان قابل توجیه است. فرکانس و نواحی تشکیل و فروپاشی کاویتاسیون در جریان و نیروهای اعمالی به سطح در طول زمان به تخمین نواحی فرسایش یافته و شدت فرسایش کمک میکند.

کلیدواژه ها

خوردگی فرسایشی، فرسایش کاویتاسیون، مدلسازی عددی، جریان کاویتاسیون، جریان آشفته.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.