تاثیر هشت هفته تمرینات قدرتی، تعادلی و ترکیبی بر تعادل ایستا و پویای مردان سالمند غیر فعال
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم پایه و فنی و مهندسی
- کد COI اختصاصی: THCONF02_609
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 461
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
دانشیار، گروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
دانشجوی دکترای گروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانشجوی دکترای گروه حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: از جمله تغییرات دوران سالمندی، می توان به تغییرات در دستگاههای درگیر در کنترل تعادل اشاره کرد که میتواند سالمندان را در معرض صدمات جدی ناشی از کاهش تعادل قرار دهد. هدف اصلی این تحقیق، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین قدرتی، تعادلی و ترکیبی(قدرتی و تعادلی) بر تعادل ایستا و پویای سالمندان غیرفعال بود.روش تحقیق: 40 نفر از مردان سالمند 65-55 سال عضو کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان رباط کریم که همگی از سلامت کامل برخوردار بودهاند، به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنیها به صورت تصادفی به چهار گروه گروه :1 تمرین قدرتی؛ گروه :2 تمرین تعادلی؛ گروه : 3 تمرین ترکیبی قدرتی و تعادلی ؛ گروه :4 کنترل تقسیم شدند. یک روز قبل از شروع تمرینات، تعادل ایستا با چشمان باز و بسته و تعادل پویای آزمودنی ها مورد ارزیابی قرار گرفت. برای اندازه گیری تعادل ایستا از تست شارپندرومبرگ استفاده گردید. تعادل پویا نیز با استفاده از زمان برخاستن و رفتن اندازهگیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و نیز برای بررسی هر گروه طی پیش آزمون و پس آزمون از آزمون تی زوجی در سطح معنی داری P≤0/05 استفاده شد.نتایج: متغیرهای تعادل ایستا با چشمان باز و بسته و تعادل پویا در هر سه گروه آزمودنی دارای تمرینات تفاوت معنی داری را در بعد از اعمال پروتکل تمرینات ویژه هر گروه داشته اند. گروه کنترل هیچ تغییر معنی داری بین پیش آزمون و پس آزمون نداشته است. نتیجه گیری- با توجه به نتایج تحقیق می توان نتیجه گرفت که هر سه نوع تمرینات قدرتی، تعادلی و ترکیبی (قدرتی و تعادلی) می توانند در بهبود تعادل ایستا و پویای سالمندان غیرفعال مفید باشند. لذا پیشنهاد می گردد که در طراحی تمرینات ورزشی برای بهبود تعادل سالمندان و افزایش استقلال زندگی آنها در جامعه از هر سه نوع برنامه تمرینی استفاده شود.کلیدواژه ها
تمرین قدرتی، تمرین تعادلی، تعادل ایستا، تعادل پویا، سالمند.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.