تاثیر تمرینات منتخب اصلاحی بر زانوی پرانتزی و ضربدری و تغییرات آن بر زاویه q پای راست و چپ دانشجویان ورزشکار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم پایه و فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: THCONF02_584
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق قربان نژاد اصل

کارشناس تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه زابل

بهمن کرمی اوریادی

کارشناس ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اراک

طاهره عظیمی

دانشجوی آسیب شناسی و حرکات اصلاحی موسسه غیرانتفاعی همدان

سامان فلاحی

کارشناس ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اراک

چکیده

هدف: هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی تاثیر تمرینات منتخب اصلاحی بر زانوی پرانتزی وضربدری و تغییرات آن بر زاویه q پای راست و چپ دانشجویان ورزشکار بود . روش تحقیق:این مطالعه از نوع نیمه تجربی بر روی ورزشکاران دانشگاه اراک به انجام رسید. 52 نفر ورزشکار که مبتلابه زانوی ضربدری و پرانتزی بودند، به صورت تصادفی به چهار گروه زانوی ضربدری) 13 نفر( کنترل) 12 نفر(، زانوی پرانتزی ) 15 نفر( و کنترل) 12 نفر( تقسیم شدند. با استفاده از کولیس برای تشخصیص زانوی ضربدری و پرانتزی استفاده شد.همچنین برای ثبت درجه زاویه q از گونیامتر استفاده شد. گروه تجربی یک دوره تمرین هشتهفتهای (سه جلسه درهفته)به تمرینات منتخب اصلاحی پرداختند.برای تحلیل نتایج آماری آمار توصیفی )میانگین،انحراف استاندارد و ...( واز آمار استنباطی )شاپیروویلک،کوواریانس( در سطح معنیداری 05 /0≤ 0P استفاده شد . یافته ها:با توجه به نتایج آماری حاصل از هشت هفته تمرینات اصلاحی منتخب بر زانوی پرانتزی و ضربدری و تغییرات آن بر زاویه q پای راست و چپ نتایج نشان داد که در پسآزمون، گروه تجربی نشان دهنده اختلاف میانگین بیشتری نسبت به گروه کنترل در میزان زانوی پرانتزی و ضربدری و همچنین تغییر دز زاویه q را داشت . نتیجه گیری: نتایج به دست آمده از این تحقیق، موید نقش تمرینات منتخب اصلاحی بر کاهش زاویه q ورزشکاران مبتلابه زانوی پرانتزی و ضربدری بود که می توان این تمرینات را به ورزشکاران،مربیان و متخصصان اصلاحی پیشنهاد داد.

کلیدواژه ها

تمرینات منتخب اصلاحی ، زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری ، زاویه q ، ورزشکار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.