بررسی تاثیر نشست حاصل از حفر تونل های شهری بر پایداری سازه های سطحی (مطالعه موردی: حفر تونل زیر گذر از زیر بزرگراهی در شهر تهران)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن
  • کد COI اختصاصی: SMEC05_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جمالی جهرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران

چکیده

شهرهای بزرگ جهان زیر بار حجم سنگین سفرهای شهری هر روز بیشتر قد خم می کند. برای رهایی از این معضل راه اندازی سیستم های حمل و نقل زیر زمینی نظیر مترو و تونل های زیر گذر ضروری به نظر می رسد. موانع و مشکلات فراوانی در جلوی راه این طرح ها قرار دارد که از جمله این موانع می توان به نشست سطح زمین اشاره کرد. چنانچه میزان نشست از حدی تجاوز کند، باعث بروز ناپایداری در ساختمان های سطحی شده و تخریب آنها را به دنبا ل خواهد داشت. هدف از ارائه مقاله حاظر طراحی یک تونل زیر گذر در شهر تهران می باشد که ارتباط دو منطقه مسکونی پر جمعیت را به هم وصل می کند. در محدوده تونل مورد نظر دو ساختمان قدیمی چندین طبقه قرار دارد که پایداری آنها در حین اجرای تونل مد نظر می باشد. معیار طراحی بر اساس میزان نشست مجاز در سطح زمین برای ساختمان های سطحی و بررسی پروفیل نشست می باشد. در این راستا سعی بر این است تا با تغییر در عمق تونل، نشست در سطح زمین، کمتر از مقدار مجاز آن گردد ضمن اینکه محدودیت عمق با توجه به شیب مجاز زیر گذر نیز وجود دارد. در این مقاله از روش عددی (نرم افزار FLAC 2D) برای تحلیل استفاده شده است. و در نهایت عمق بهینه با هدف پایداری ساختمان های سطحی تعیین گردیده است.

کلیدواژه ها

تونل های زیر گذر ، عمق ، نشست ، پایداری سازه های سطحی ، روش عددی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.