داده کاوی پیشبینی دماهای مینیمم و ماکزیمم شبیه سازی شده دو مدلGFS وWRF با مشاهدات زمینی در استان لرستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم پایه و فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: THCONF02_355
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 322
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید رضایی

کارشناس اداره کل هواشناسی استان لرستان

زینب اکبری

کارشناس اداره کل هواشناسی استان لرستان

راضیه پیله وران

کارشناس اداره کل هواشناسی استان لرستان

رسول نوری آرا

کارشناس اداره کل هواشناسی استان لرستان

چکیده

پیشبینی دما یکی از مهمترین پیشبینی های هواشناسی است. پیش بینیدما نیز در کنار بارش، از کاربردی ترین برآوردهای عناصر آب و هوایی است. امروزه بخشهای کشاورزی و صنعت وابستگی زیادی به شرایط دمایی (آب و هوا) دارند. هدف از انجام این پژوهش، مقایسه آماری بین داده های شبیه سازی شده دما(مینیمم و ماکزیمم) توسط دو مدل GFS و WRF با دامنه های تو در تو 27 KM و 9 KM با داده های مشاهداتی 5 ایستگاه هواشناسی استان لرستان (خرم آباد، الیگودرز، پلدختر، نورآباد و الشتر) است. بدین منطور از برونداد دو مدل یاد شده، در یک دوره 3 ماه ه از اول آوریل تا 31 ژوئن 2018 در دو بازه زمانی 24 و 48 ساعته استفاده شد. بر اساس نتایح این پژوهش، ضرایب همبستگی و جذر میانگین مربعات خطا در دو بازه 24 و 48 ساعته، بین دمای ماکزیمم شبیه سازی شده دو مدل و مشاهده شده قوی و بیش از0/94 و دارای کمترین خطا بوده است. در بررسی بعمل آمده از مقادیر میانگین و انحراف معیار در دو بازه زمانی مشخص گردید که بین مقادیر مشاهده شده و شبیه سازی شده برونداد مدلWRFبا دامنه 9 KM برای دماهای ماکزیمم و برونداد مدل GFS برای دماهای مینیمم در مقایسه با سایر مدلها برای همه ایستگاه های منتخب بهترین برازش را داشته است. اما مقادیرضرایب همبستگی به دست آمده، برای دماهای مینیمم الشتر و نورآباد ضعیف بوده و این به دلیل موقعیت جغرافیایی و عوامل میکروکلیمای منطقه که میتواند بر روی نوسانات دمایی بسیار تاثیرگذار باشد.

کلیدواژه ها

انحراف معیار، جذر میانگین مربعات خطا، دما، ضریب همبستگی، GFS،WRF

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.