مقایسه عملکرد کودکان پیش دبستانی فارسی زبان و فارسی - ترکی زبان در انجام تکلیفهای نظریه ذهن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی افق های نوین در علوم پایه و فنی و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: THCONF02_275
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه ملکیان

دانش آموخته مقطع دکتری زبان شناسی دانشگاه علامه طباطبائی،

شهلا رقیب دوست

دانشیار گروه زبان شناسی دانشگاه علامه طباطبائی،

چکیده

یکی از مسائل مطرح در حوزه مطالعات مربوط به رابطه زبان و شناخت این موضوع است که آیا تعداد زبانهایی که یک فرد به آنها صحبت میکند، بر شکل گیری کارکردهای ذهنی او تاثیر دارد یا خیر. ولمان و لیو (2004) مقیاسی از پیشرفت رشدی درک حالتهای ذهنی در کودکان پیش دبستانی ارائه دادهاند. در این مقیاس گذاری، توالیای از هفت تکلیف نظریه ذهن ارائه شده که بهنظر میرسد با ترتیبی قابل پیشبینی، در فرایند رشد کودکان پدیدار میشوند. مجموعه این تکلیفها بر ساختهای مفهومی مختلفی تمرکز دارند که در این فرایند شناختی به دنبال هم ظاهر میشوند. در پژوهش حاضر، هفت تکلیف نظریه ذهن روی سی کودک فارسی زبان و سی کودک فارسی - ترکی زبان اجرا شد تا از این طریق عملکرد کودکان دو گروه زبانی در انجام تکلیفهای نظریه ذهن با یکدیگر مورد مقایسه قرار گیرد. نتایج تحلیل داده ها بیانگر آن است که تفاوتهای مشاهده شده میان عملکرد کودکان تکزبانه و دوزبانه در انجام تکلیفهای نظریه ذهن به لحاظ آماری معنادار نیست؛ به عبارتی، نمیتوان عملکرد یک گروه زبانی در انجام تکلیفهای نظریه ذهن را بر گروه زبانی دیگر برتر دانست.

کلیدواژه ها

دوزبانگی، نظریه ذهن، کودکان فارسی – ترکی زبان، کودکان فارسی زبان، حالتهای ذهنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.