سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: SRSH02_017
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 331
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مبانی تدوین طرح جامع مدیریت کاهش خطرپذیری برای میراث فرهنگی با تاکید بر زلزله بر اساس تجربیات کشور ژاپن-مطالعه موردی بازار قیصریه لار
چکیده مقاله:
در بیشتر نقاط کشور ایران به دلیل برخورداری از پیشینه تاریخی قوی، بناها و آثار میراث فرهنگی پراکنده اند. از طرف دیگر طیف متنوعی از بلایای طبیعی از پتانسیل وقوع در گستره قابل توجهی از سرزمین ایران برخوردارند. به طور مثال؛ واقعیت موجود در مورد مخاطره زلزله بیان می نماید که فلات ایران بر روی نوار لرزه خیزی آلپ-هیمالیا قرار گرفته است که حدود 8% از زلزله های دنیا و حدود 17% از زلزله های بزرگ دنیا بر روی آن اتفاق می افتد[1] با وجود تلاش های مدیریتی و مهندسی که در زمینه حفاظت از زیرساخت های ساخت انسان در برابر وقوع بلاهای طبیعی و غیرطبیعی صورت گرفته است، صرف نظر از میزان موفقیت آن ها، به جرات می توان گفت در زمینه حفاظت از بناهای میراث فرهنگی در رویارویی با انواع مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی هنوز تلاش قابل توجهی صورت نگرفته است. این در حالی است که بیشتر ساختمان های تاریخی موجود در کشور به دلیل قرار داشتن در معرض مخاطرات طبیعی و انسان ساخت و آسیب پذیری بالقوه آن ها ناشی از تکنولوژی ساخت قدیمی (ساختمان های بنایی خشتی گلی و سنگی) تغییرات ایجاد شده در محیط قرارگیری آنها، پیری و فرسودگی بناها و دیگر عوامل ذاتی از خطرپذیری بالایی در مواجهه با انواع مخاطرات برخوردارند. بیشتر بودجه های هزینه شده برای بناهای میراث فرهنگی صرف حفاظت نمودن از آن ها در برابر عوامل مخرب روزمره و بارهای بهره برداری می شوند و تمهیداتی که اجرا می شوند بیشتر از جنس مرمت و تعمیر بناها هستند. این در حالی است که در صورت وقوع مخاطرات به صورت ناگهانی، راهکارهای اجرا شده نقش موثری بازی نمی نمایند. در اینجا کمبود اجرای راهکارهای مختلف کاهش آثار مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی احساس می شود. به طور مثال؛ راهکار موثر برای کاهش ریسک وقوع زلزله، مقاوم سازی سازه ای است که با توجه به بافت و تکنولوژی مورد استفاده در ساخت بناهای تاریخی از فن آوری متفاوتی نسبت به مقاوم سازی بناهای نوین برخوردار است. با توجه به اینکه بیشتر بناهای میراث فرهنگی کشور توسط طیف متنوعی از مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی مورد تهدید قرار دارند، لازم است برنامه ای جامع و فر اگیر برای کاهش ریسک های متوجه این بناهای ارزشمند در مقیاس های ملی، منطقه ای و محلی تدوین شود تا بدین ترتیب هیچ یک از ابنیه تاریخی کشور مورد چشم پوشی قرار نگیرند. راه حل مفید در این زمینه، تدوین یک چارچوب کاری قابل اجرا برای مدیریت جامع ریسک ساختمان های میراث فرهنگی کشور و در نوع پیشرفته آن، طراحی سامانه مدیریت بناهای میراث فرهنگی کشور است. به منظور ارائه یک الگوی عملی در این زمینه، سایت بازار قیصریه لار با استفاده از چارچوب نظری ارائه شده توسط سازمان ایکرام و بر اساس تجربیات کشور ژاپن مورد مطالعه قرار گرفته است و طرح مقدماتی کاهش خطرپذیری آن در مقاله ارائه می شود. هدف از نگارش مقاله حاضر، ارائه رویکرد جامع برای کاهش ریسک ساختمان های تاریخی کشور است . روش تحقیق از نوع توصیفی و تحلیلی است و یافته های مهم آن عبارت اند از طراحی الگوی مدیریت جامع ریسک بناهای تاریخی و توسعه سامانه مدیریت اثار تاریخی برای ایران.
کلیدواژه ها:
بلاهای طبیعی و غیرطبیعی ، طرح جامع کاهش خطرپذیری ، سامانه مدیریت بناهای تاریخی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا SRSH02_017 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/980006/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بنی زمان لاری، فرهاد و علویه، سیما،1397،مبانی تدوین طرح جامع مدیریت کاهش خطرپذیری برای میراث فرهنگی با تاکید بر زلزله بر اساس تجربیات کشور ژاپن-مطالعه موردی بازار قیصریه لار،دومین همایش تخصصی توانمندسازی میراث معماری و شهری در برابر زلزله،تهران،https://civilica.com/doc/980006
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، بنی زمان لاری، فرهاد؛ سیما علویه)
برای بار دوم به بعد: (1397، بنی زمان لاری؛ علویه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تغییرات مکانی و زمانی b-value در دو زمین لرزه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ ، Mw۷.۳ و ۴ آذر ۱۳۹۷، Mw۶.۴سرپل ذهاب کرمانشاه
- جداسازی جرمی ساختمان های نامنظم پیچشی به منظور کاهش پاسخ های لرزه ای
- مطالعه تجربی و تحلیل المان محدود بر روی عملکرد لرزه ای سازه های فروسمنت- کامپوزیتی در یک ساختمان با مقیاس کامل
- بررسی پارامتریک شاخص SPT در مناطق ساحلی و بهسازی بستر به کمک روش جت گروتینک
- نگرشی بر معماری شهرهای تخریب شده و جنگ زده ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- Road, Housing and Urban Development Research Center Iran Strong Motion Network (ISMN) Catalogue of Earthquake Strong Ground Motion Records (۲۰۱۵)
- محاسبه و تحلیل پارامترهای جنبش نیرومند زمین با استفاده از داده های شتابنگاری و تدقیق آن ها با (پارامترهای لرزه نگاری) از سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۹۰)
- محاسبه بزرگا و فاصله رومرکزی زلزله با استفاده از روش delta-B برای زلزله در ایران
- کنترل و نگهداری شبکه و مدیریت داده های شتابنگاری کشور (سال ۱۳۹۵)
- بررسی رفتار لرزه ای اتصالات صلب از نوع تیر I به ستون قوطی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.