فعالیت های نوین محیط زیست (دیدگاه هزینه یابی در سیستم حسابداری مشتمل بر فعالیت های زیست محیطی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری علم و فناوری هزاره سوم اقتصاد،مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: TCCONF02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حزباوی

دانشجو گروه حسابداری و حسابرسی؛ مرکز آموزش علمی و کاربردی شهرداری کرج؛ایران

صوفیا بنی اسدی

دانشجو گروه حسابداری مالی ؛دانشکده مدیریت و خدمات اجتماعی؛ دانشگاه کارشناسی حسابداری ؛شهرداری کرج؛ایران

الهام توکلی

دانشجو گروه حسابداری مالی ؛دانشکده مدیریت و خدمات اجتماعی؛ دانشگاه کارشناسی حسابداری ؛شهرداری کرج؛ایران

چکیده

هدف مقاله حاضر بررسی سیر تاریخی و علل پدیدار شدن حسابداری زیست محیطی به منظور شناسایی راهبردهایپیش روی صاحبان مشاغل و عموم در جهت دستیابی به مفهوم توسعه پایدار است. هم چنین، مقاله پیشنهادهایی دررابطه با بکارگیری استانداردها، قوانین مالیاتی و راهبردهای سازنده ای در راستای ارتقای سلامت محیط زیست ارائه می کند.مروری بر مبانی نظری و پیشینه پژوهش: حسابداری زیست محیطی از اواخر سال 1970 میلادی مورد توجه قرار گرفتهو تاکنون درباره آن بحث های زیادی شده است. هدف ها، مزایا و کاربردهای حسابداری زیست محیطی، ضروری بودنانجام پژوهش حاضر را به ویژه در ایران تبیین می کند. موارد مزبور به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن است که توجه به فلسفه معافیت های مالیاتی و مراحل اجرای حسابداری زیستمحیطی می تواند هر سازمانی را به سمت پیشبرد هدف های توسعه پایدار سوق دهد. هم چنین، بررسی نتایج حاصل ازبکارگیری معافیت های مالیاتی و مراحل اجرای حسابداری زیست محیطی نشان دهنده آن است که شرکت ها می توانندبا بکارگیری حسابداری زیست محیطی از نظر اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی طول عمر بیشتری داشته و گامیمثبت برای حفظ محیط زیست و سلامت جامعه بردارند همچنین ارزیابی هزینه های محیطی و سرمایه گذاری هایمربوط به حفاظت از محیط زیست برای رشد و کنترل عملیات تحت نظارت مدیران عملیاتی حائز اهمیت می باشد.همچنین می تواند به عنوان شاخصی برای ارزیابی عملکرد زیست محیطی شرکت استفاده شود.

کلیدواژه ها

حسابداری محیط زیست /هزینه یابی، فعالیت های نوین، حسابداری مسیولیت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.