شناسایی و اولویت بندی ریسک لجستیک معکوس با استفاده از روش های تصمیم گیری چند معیاره TOPSIS

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی مدیریت وحسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENTBONYAD06_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1071
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان رستمی

گروه مدیریت صنعتی، واحد اسلام آباد غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

در دنیای رقابتی کنونی مدیریت لجستیک معکوس یکی از مسائل اساسی پیش روی بنگاه های اقتصادی است که تمامی فعالیت های سازمان را به منظور تولید محصولات و ارائه خدمات مورد نیاز مشتریان تحت تاثیر قرار می دهد، از این رو توجه به فرصت ها و تهدیدات موجود در عرصه تجارت جهانی و ارزیابی توان سازمان در رویارویی با ریسک های این عرصه از اهمیت انکارناپذیری برخوردار است، مدیریت ریسک در لجستیک معکوس وظیفه شناسایی، تحلیل، ارائه راه کارهای مناسب جهت پاسخگویی، کنترل و پایش ریسک ها در چرخه های اقتصادی و تولیدی را بر عهده دارد . هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی ریسک لجستیک معکوس می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع متغیر کمی و از نظر نحوه اجرا توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش مدیران، کارکنان، مهندسین و افراد درگیر در زنجیره تامین پتروشیمی بیستون می باشند. روش گرداوری داده ها در این پژوهش، استفاده از پرسشنامه می باشد. همچنین در این پژوهش با استفاده از روش TOPSIS فرضیات مورد سنجش قرار گرفتند . با توجه به نتایج محاسبه وزن شاخص ها (عوامل شناسایی شده ) ارتباط مناسب با تامین کننده از اهمیت نسبی بالایی برخوردار است و عواملی همچون تامین به موقع مواد اولیه، پیش بینی تقاضا و بکارگیری فن آوری اطلاعات در درجه اهمیت بعدی قرار دارند و عامل تعیین میزان موجودی مناسب و بررسی شرایط رقبا در پایین ترین درجه اهمیت قرار دارد.

کلیدواژه ها

لجستیک معکوس ، مدیریت ریسک ، شناسایی ، وزن دهی ، رتبه بندی ، پتروشیمی بیستون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.