مروری بر مسیر توسعه اقتصاد کم کربن در ایران
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: MDCONF04_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 808
نویسندگان
کارشناس ارشد علوم اقتصادی، دانشگاه پیام نور واحد مشهد
کارشناس حسابداری، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
بر اساس آمار، ایران در میان 10 کشور اول منتشرکننده آلودگی در جهان قرار دارد و بیش ترین میزان رشدانتشار دی اکسید کربن طی چهل سال گذشته با حدود 500 درصد داشته است. این میزان در حالی است کهتناسب معقولی بین رشد تولیدات صنعتی و انتشار دی اکسید کربن وجود ندارد. عدم تناسب، گویای این است کهباید به مسئله انتشار دی اکسید کربن توجه جدی شود. در این رابطه، اقتصاد کم کربن باهدف کاهش مصرف انرژی،آلودگی و انتشار گازهای گلخانه ای، یک استراتژی مهم برای کاهش تغییرات آب وهوا است. با توجه به اهمیتموضوع، در این مقاله ابتدا به شناخت مفاهیم و ابعاد اقتصاد کم کربن پرداخته می شود و سپس چالش هایدستیابی به اقتصاد کم کربن برای شش حوزه عمده مصرف کننده انرژی و آلاینده در کشور شامل نیروگاهی،پالایشگاهی، صنعت، کشاورزی، حمل ونقل و خانگی، تجاری، عمومی مورد ارزیابی قرار گرفته است. بخش نیروگاهبه علت استفاده از انرژی های سنتی و سوخت های فسیلی، بخش حمل و نقل به علت استفاده از خودروهای فرسودهو همچنین قیمت پایین محصولات نفتی، بخش خانگی، تجاری، عمومی به دلیل استفاده از نفت سفید و گاز مایع وپایین بودن قیمت انرژی و بخش صنعت و پالایشگاه به علت استفاده از فن آوری های قدیمی و همچنین قیمتپایی سوخت از مهم تری بخش های منتشرکننده دی اکسیدکربن در کشور محسوب می شوند. لذا جهت توسعهاقتصاد کم کربن در کشور، ابتدا باید زیرساخت های آن را فراهم آورد که لازمه این امر برنامه ریزی در سطح کلانکشور و به کارگیری استراتژی هایی همچون کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، افزایش بهره وری، تسهیل و بهبودفضای کسب وکار، توسعه دانش استراتژیک تغییر آب وهوا است؛ بنابراین تعامل میان دستگاه های اجرایی ودستگاه های سیاست گذار ضروری است.کلیدواژه ها
اقتصاد کم کربن، دی اکسیدکربن، سیاست گذاری، مصرف انرژیمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.