کاربرد شبکه های عصبی مصنوعی در مهندسی معدن

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن
  • کد COI اختصاصی: SMEC05_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پژمان طهماسبی

دانشجوی کارشناسی مهندسی معدن - دانشگاه صنعتی سهند تبریز

والح آقازاده

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن - دانشگاه صنعتی سهند تبریز

مهدی سرمدی

دانشجوی کارشناسی مهندسی معدن - دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

امروزه استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی در رشته های مهندسی در حال افزایش است بطوریکه برای یک مهندس نحوه استفاده و عملکرد آن ضروری است در این مقاله ددر ابتدا به توضیح محتصری درباره شبکه های عصبی مصنوعی می پردازد و در نهایت برخی از کاربردهای آن در مهندسی معدن اشاره می کنیم شبکه های عصبی برای حل مسائلی بکار می روند که فرمول حل آنها ناشناخته است و مدل علت و معلولی یا برای آنها وجود ندارد و یا ابهام قابل ملاحظه ای در آن دیده می شود علت نبود روابط ریاضی لازم برای تشریح چنین مسائلی این است که حتی خود مساله به طور کامل و بدون ابهام شناخته شده است. در مهندسی معدن از شبکه های عصبی در زمینه های مختلفی از قبیل اکتشاف، تخمین ذخیره، مکانیک سنگ و کنترل فرآیند در کارخانه های فرآوری استفاده شده است. شبکه عصبی زمینه های مختلفی از قبیل اکتشاف، تخمین ذخیره، مکانیک سنگ و کنترل فرآیند در کارخانه های فرآوری استفاده شده است شبکه عصبی در مهندسی نفت هم چند کاربرد مخصوص هم دارد.

کلیدواژه ها

شبکه های عصبی مصنوعی ، نرون ، معدن ، اکتشاف ، مکانیک سنگ ، فرآوری مواد معدنی ، دور سنجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.