تاثیر تمرینات بال هندلینگ بسکتبال بر مهارت کنترل شیء در دانش آموزان پسر روستایی هفت تا یازده سال

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی دستاوردهای علوم ورزشی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: ASSH03_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صالحی فر

کارشناسی ارشد ، گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

مهتا اسکندرنژاد

دانشیار، گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

زهرا فتحی رضائی

استادیار، گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات بال هندلینگ بسکتبال بر مهارت کنترل شیء دانش آموزان پسر هفت تا یازده ساله روستایی میباشد.روش کار: این تحقیق از نوع نیمه تجربی، طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل میباشد. بدین منظور از بین کلیه دانش آموزان هفت تا یازده ساله روستای مهترلو و به صورت دردسترس، 24 نفر انتخاب شده و در دو گروه 12 نفره تجربی و کنترل جایگزین شدند. در مرحله پیش آزمون، آزمودنیها توسط آزمون رشد مهارتهای حرکتی درشت اولریخ (کنترل شیء) تحت ارزیابی قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 20 جلسه (هر جلسه 40 دقیقه) در تمرینات بال هندلینگ بسکتبال شرکت کردند. درحالیکه آزمودنیهای گروه کنترل به فعالیتهای معمول خود در مدرسه پرداختند. سپس، از تمامی آزمودنیها پس آزمون به عمل آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل-واریانس با اندازه گیری مکرر مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج حاصل از یافته های پژوهش نشان داد که تمرینات بال هندلینگ بسکتبال تاثیر مثبت و معناداری بر رشد و بهبود مهارتهای کنترل شیء نسبت به گروه کنترل داشته است .(P≥0/05) به طوری که تمامی عوامل مهارت کنترل شیء به غیر از متغیر دریبل کردن اثر افزایشی و مثبت نشان داده است.نتیجه گیری: به نظر میرسد که تمرینات بال هندلینگ به عنوان یک روش تمرینی جدید، جذابیت و پویایی و تحرک لازم برای ایجاد انگیزه و رغبت در دانشآموزان و رشد مهارتهای دستکاری را ایجاد میکند.

کلیدواژه ها

مهارت، کنترل شیء، تمرینات بال هندلینگ بسکتبال، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.