تاثیر HCG و عصاره کرفس کوهی بر روی سیستم تناسلی رت های ماده نابالغ

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری های نوین در حوزه مهندسی شیمی و علوم زیستی
  • کد COI اختصاصی: MGCO01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام اعتمادی

دانشجوی دکتری، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، مرکز تهران. ایران

اکبر کریمی

استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، مرکز تهران. ایران

احمد جزینی

کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، مرکز تهران. ایران

چکیده

تزریق HCG به عنوان روشی برای القاء نمودن همزمان تعداد زیادی از فولیکول ها و تخمک گذاری در زنان نابارور جهتافزایش اووسیت ها انجام می شود. با توجه به مصرف زیاد کرفس کوهی به عنوان گیاهی دارویی، در این مطالعه با هدفبررسی اثر HCG و عصاره کرفس کوهی بر روی سیستم تناسلی رت های ماده نابالغ انجام گردید. در این مطالعه تجربی24 سر رت لوئیس ماده نابالغ به صورت تصادفی به 4 گروه 6 تایی شامل گروه شاهد (سرم فیزیولوژی تزریقی)، گروه50IU/ml)HCG به صورت درون صفاقی و روزانه)، گروه کرفس کوهی (30mg/kg) به صورت درون صفاقی و روزانهو گروه ترکیبی کرفس کوهی و HCG (با همان غلظت) تقسیم شدند. بعد از 14 روز تیمار، موش ها را بیهوش و پس ازجدا نمودن تخمدان ها و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین-ائوزین با میکروسکوپ نوری مطالعه گردید. داده ها با استفاده ازآزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مطالعه حاضر نشان داد، میانگین وزن و اندازهتخمدان، تعداد فولیکول های در حال رشد و فولیکول های آنترال اولیه در گروه های تیمار یک و سه نسبت به گروه شاهدافزایش معنی داری داشت (001 / 0 > P). میانگین تعداد فولیکول های اولیه و ثانویه بین گروه های تیمار نسبت به گروه شاهداختلاف معنی داری نداشت (05 / 0 < P). نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه ترکیب کرفس کوهی و هورمون HCG هردو با افزایش سطح استروژن، باعث رشد و نمو تخمدان و تکوین فولیکول های انتهایی شده و شاید بتوان از این روش بهعنوان یک نمونه موثر و سودمند برای تقویت و اثر بخشی بیشتر تحریک تخمدان و تخمک گذاری استفاده کرد.

کلیدواژه ها

؛HCG، کرفس کوهی، تخمدان، فولیکول، رت لوئیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.