مروری بر انواع روشهای گیاه پالایی در بازسازی معادن مس (با استفاده از گیاهان فلفل، ذرت، آفتابگردان و آلوئه ورا )

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معدنکاری و صنایع معدنی سبز ایران
  • کد COI اختصاصی: ICGMMI02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی ضیاء

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه محقق اردبیلی

سیده نرگس ساداتی

استادیار زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

گیاهپالایی (photoremediation) فناوریی است که با استفاده از گیاهانی که اصلاح ژن شده اند، انجام میگیرد. این گیاهان با جذب تغییرشکل، تجمع یا تصعید آلاینده ها باعث تصفیه ی خاک، آب و هوا از فلزات سنگین میشوند. در این فرآیند از روشهای متعددی از قبیل تصفیه ی ریشه ای (Rhizofiltration)، تثبیت گیاهی (phytostabilisation)، استخراج گیاهی (phytoextraction)، تبخیر گیاهی (phytovolatilization) و تخریب گیاهی (phytodegradation) برای پاکسازی خاک از آلاینده ها استفاده میشود. تصفیه خاکهای آلوده شده به مس با استفاده از روشهای حذف مکانیکی و اصلاح شیمیایی هزینه بر است و این روشها برای پاکسازی زمینهای کشاورزی با آلودگی کم کاربرد ندارند و باعث عدم باروری خاک و برهمزدن ساختار آن میشوند. در مقایسه با سایر روش ها گیاه پالایی روشی مقرون به صرفه برای حذف آلاینده های ناشی از فعالیتهای معدنکاری و حفظ محیط زیست است. مطالعه انجام شده در این تحقیق با استفاده از مروری بر نتایج پیشین نشان میدهد که با توجه به قرارگیری ایران بر روی کمربند فلززایی جهانی و اهمیت توسعه پایدار، گیاه پالایی برای جبران خسارت وارد شده ناشی از معدنکاری حائز اهمیت بسزایی است.

کلیدواژه ها

گیاه پالایی، معدن، بازسازی، مس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.