شناسایی عملکرد سیستم های نگهداری پنل های سه بعدی در پایداری فضاهای زیرزمینی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معدنکاری و صنایع معدنی سبز ایران
  • کد COI اختصاصی: ICGMMI02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش رفاهی

استادیار گروه معدن، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان؛

فرهاد صمیمی نمین

علی ویسی نژاد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشگاه زنجان؛

چکیده

راه آهن ایران غرب با 605 کیلومتر طول شامل مسیر اراک -کرمانشاه 207) کیلومتر)، کرمانشاه-خسروی 263 ) کیلومتر) و همدان -ملایر 75) کیلومتر) می باشد. به منظور پایدارسازی تونل های حفاری شده در این مسیر، از سیستم پنل های سه بعدی استفاده شده است. پنل ها یک تکنولوژی جدید در ساخت و سازهای عمرانی می باشند که از شبکه مفتول سیمی به همراه یک لایه پلاستوفوم و دو لایه بتنی تشکیل شده است. برای طراحی سیستم نگهداری مذکور، یک مدل اجزاء محدود از تونل های مورد مطالعه با استفاده از نرم افزار آباکوس توسعه داده شده است. نتایج بدست آمده از بارگذاری های استاتیکی و دینامیکی بر روی مدل نشان می دهند که سیستم پنل های سه بعدی می توانند به پایداری تونل ها با کارایی بالایی کمک کنند. همچنین با توجه به هزینه و زمان، استفاده از پنل ها بسیار مقرون به صرفه می باشد. زیرا مدت زمان نسبتا کمی برای مونتاژ کردن پنل ها صرف می شود و همچنین بتن و مصالح به کار رفته در ساخت پنل ها کمتر از مقدار مشابه در ساخت نمونه های سنتی می باشد.

کلیدواژه ها

پنل سه بعدی، روش اجزاء محدود، پایداری حفریات زیرزمینی، راه آهن ایران غرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.