بررسی امکان استفاده مجدد از انواع باطله های معدنی در ساخت بتن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معدنکاری و صنایع معدنی سبز ایران
  • کد COI اختصاصی: ICGMMI02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1024
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احد برزگرقاضی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن (محیط زیست معدنی)،

احمد جمشیدی زنجانی

عضو هیت علمی دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی، بخش معدن، پژوهشکده محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

حمیدرضا نجاتی

عضو هیت علمی دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی، بخش معدن

چکیده

معادن به عنوان یک صنعت باالا دست در تامین مواد اولیه صنایع مطرح است. حجم زیاد باطله های باقیمانده از معدنکاری و همچنین آلاینده های موجود در آن به دلیل ورود آنها از طریق خاک، باد، آبهای سطحی و زیرزمینی به چرخه مواد غدایی مصرفی انسان و سایر جانداران صدمات جبران ناپذیری را به همراه دارد. از این رو مدیریت باطله های معدنی از اهمیت ویژه برخوردار است که یکی از روشهای مدیریت باطله های معدنی استفاده مجدد از آنهاست که استفاده از باطله ها در ساخت بتن هدف این مطالعه است.این مطالعه به روش مرور سیستماتیک و جست وجو و بررسی مقالات منتشر شده ی مرتبط با کلمات کلیدی این تحقیق در پایگاه های الکترونیکی اطلاعات Sciencedirect، scopus SID به رشته تحریر در آمده است.در این مقاله به بررسی پژوهشهایی که در زمینه استفاده از باطله های معدنی در بتن انجام شده است، پرداخته شده است. با توجه به مطالعات انجام شده باطله های معدنی از جمله باطله فراوری، لجن کارخانه سنگ بری، خاکستر بادی، سرباره کوره ذوب از ساختار سیلیکات، کلسیت و رس تشکیل شده اند و این ترکیب در ساختار سیمان هم وجود دارد پس میتوان از باطله های معدنی به عنوان جایگزین سیمان در ساخت بتن با درصد جایگزینی متفاوت به کار گرفته شوند. باطله های فراوری در بتن باعث کاهش مقاومت بتن میشوند ولی میتوانند مقاومت قابل قبول برای برخی کاربردها مثل بلوکهای غیر باربر را ایجاد کنند. سرباره کوره ذوب و خاکستر بادی با این که در سنین اولیه مقاومت کمی دارند ولی در سنین بالا مقاومت فشاری نزدیک به نمونه های کنترلی را بدست می آورند.

کلیدواژه ها

باطله های معدنی، استفاده مجدد، بتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.