ارزیابی آثار زیست محیطی در معدن طلای موته با استفاده از روش تصمیم گیری چندمعیاره فازی تاپسیس
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معدنکاری و صنایع معدنی سبز ایران
- کد COI اختصاصی: ICGMMI02_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 830
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه فنعتی همدان
استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه فنعتی همدان
استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه فنعتی همدان
چکیده
یکی از مهمترین گامها جهت رسیدن به توسعه پایدار، ارزیابی آثار زیست محیطی عملیات معدنکاری است. عملیات معدنکاری شامل اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی است که انجام هریک از این مراحل، ممکن است سبب بروز آثار بسیار زیانبار و طولانی بر محیط زیست شوند. یکی از مهمترین معادن طلای ایران، معدن طلای موته واقع در استان اصفهان است که نقشی استراتژیک در اقتصاد ایران دارد. از طرفی برای جلوگیری از بروز خسارتهای جبران ناپذیر زیست محیطی این معدن، لازم است تا ارزیابی دقیقی انجام شود تا پس از شناسایی موارد اصلی و تعیین کننده، بتوان در جهت مدیریت زیست محیطی پایدار حرکت کرد. از اینرو، در این مقاله برای نخستینبار، از روش تصمیم گیری چندمعیاره فازی تاپسیس در ارزیابی زیستمحیطی استفاده شده است. برای انجام این ارزیابی، از 11 عنصر محیط زیستی مانند بهداشت و ایمنی، روابط اجتماعی، کیفیت آب و هوا، اکوسیستم جانوری، گیاهی و سایر عوامل تاثیرگذار دیگر استفاده شده است. سپس، با توجه به 10 پارامتر مهم محیط زیستی دیگر، داده های محیط زیستی جمع آوری شده در معدن موته و نیز ماتریس وزنهای بدست آمده از پرسشنامه های تکمیل شده توسط کارشناسان مجرب، وزن نهایی هر عنصر محیط زیستی، مشخص شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که مهمترین و کم اهمیت ترین عناصر زیست محیطی در معدن طلای موته، به ترتیب کیفیت هوا و صدا با شاخص شباهت 0/2973 و 0/0582، هستند.کلیدواژه ها
آثار زیست محیطی معادن روباز، معدن طلای موته، روش فازی تاپسیسمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.