نمود باورهای خرافی و آداب و رسوم اقلیم جنوب در آثار رسول پرویزی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی متنپژوهی ادبی نگاهی تازه به متون حماسی
- کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI08_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 473
نویسندگان
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی مرکز تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور تهران
چکیده
شمار زیادی از داستان های معاصر فارسی، دربردارنده و بازگو کننده بسیاری از باورها و آداب و رسوم جامعه ایرانی است. این مسئله، به ویژه در داستان های نویسندگان اقلیم جنوب کشورمان، نمودی آشکارتر می یابد. انعکاس و به کارگیری اصطلاحات و تعبیرات لهجه ای، شیوه های معاشرت، معیشت، فرهنگ و آداب و رسوم، از عناصر اصلی و قوام دهنده به ادبیات اقلیمی جنوب است. بسیاری از نویسندگان این خطه، با اهداف و انگیزه های گوناگون و با ترسیم روابط و آداب و رسوم و باورهای اجتماعی مردمان نواحی جنوب کشور، آثار خود را به گنجینه ای ارزشمند از اطلاعات جامعه شناسانه و مردم شناسانه تبدیل نموده اند. رسول پرویزی نیز در زمره این نویسندگان قرار دارد؛ او در آثار کم حجم اما ماندگار خود، به برخی از مهمترین باورها و آداب رسوم مناطق جنوبی کشورمان اشاره کرده است. علاوه بر این، پرویزی در پی بازشناسی و معرفی هویت جمعی مردمان جنوب کشور نیز است. این مقاله با تاکید بر نگاه هویت شناسانه و انتقادی پرویزی، به بررسی عناصر غیرمادی فرهنگ (باورهای خرافی و آداب و رسوم) در دو مجموعه داستان شلوارهای وصله دار و لولی سرمست اختصاص دارد.کلیدواژه ها
رسول پرویزی، فرهنگ، باورها، آداب و رسوم، ادبیات داستانی معاصرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.