تاثیر تخصص حسابرس در صنعت بر ارتباط بین جریان وجوه نقد آزاد و مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین اقتصاد، مدیریت و حسابداری در ایران
  • کد COI اختصاصی: BUSINESS03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین مکوندی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی، مسجد سلیمان، اهواز

غلامعباس تقیان

مربی، گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی، مسجد سلیمان، اهواز

چکیده

جریان نقد آزاد می تواند سرمایه گذاری و عملکرد را تحت تاثیر قرار دهد و اگر مدیران به دنبال اقدامات فرصت طلبانه و افزایش منفعت شخصی خود باشند، ممکن است با استفاده از مدیریت سود، وجوه نقد مازاد را برای تامین اهداف شخصی بکارگیرد. از طرف دیگرف حسابرسان متخصص صنعت، به لحاظ داشتن دانش و تجبه بیشتری حسابرسی می تواند یکی از راه های جلوگیری و کاهش مدیریت سود باشد، لذا انتظار می رود حسابرسی با کیفیت بالاتر روابط بین جریان نقد آزاد و مدیریت سود را تعدیل کند. بر این اساس، هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تخصص حسابرس در صنعت بر ارتباط بین جریان وجوه نقد آزاد و مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. بدین منظور، نمونه ای مشتمل بر 140 شرکت طی دوره زمانی 7 ساله در سال های 1390 الی 1396 به روش نمونه گیری حذف سیستماتیک انتخاب گردید. در این پژوهش از مدل ون (2017) برای اندازه گیری جریان وجوه نقد آزاد و از شاخص اقلام تعهدی اختیاری به عنوان معیار مدیریت سود بر اساس مدل جونز تعدیل شده (1995) استفاده شده است. همچنین به پیروی از پژوهش فرناندو و سوارنجان (2017) از تخصص حسابرس در صنعت به عنوان شاخص کیفیت حسابرسی استفاده گردیده است. تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیه ها به کمک رگرسیون حداقل مربعات تعمیم یافته (EGLS) و با رویکرد داده های تابلویی انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین تخصص حسابرس در صنعت و مدیریت سود رابطه منفی و معناداری وجود دارد. اما رابطه بین جریان وجوه نقد آزاد و مدیریت سود مثبت و معنادار می باشد. همچنین، تخصص حسابرس در صنعت به عنوان معیار کیفیت حسابرسی باعث تعدیل و کاهش رابطه بین جریان نقد آزاد و مدیریت سود ناشی از اقلام تعهدی می شود.

کلیدواژه ها

جریان نقد آزاد، مدیریت سود، کیفیت حسابرسی، تخصص حسابرس در صنعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.