بررسی ارتباط خودکارآمدی با سازگاری معنوی و امید به زندگی در بزرگسالان زلزله زده ساکن شهرستان سرپل ذهاب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی ارتقا سلامت فرد،خانواده و جامعه
  • کد COI اختصاصی: CHRC01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار دوگوهر

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه، مرکز تحقیقات سلامت جامعه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

شایسته صالحی

دانشیار پرستاری مرکز تحقیقات سلامت جامعه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

نرگس صادقی

استادیار پرستاری مرکز تحقیقات سلامت جامعه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

سابقه و هدف زلزله ها از جمله فاجعه آمیزترین بلایا در بین مخاطرات طبیعی هستند و هرساله تلفات زیادی را در سراسرجهان موجب می شوند، ایران نیز به دلیل قرار گرفتن روی یکی از کمربندهای زلزله خیز جهان یکی از کشورهای زلزله خیز به شمارمی رود. از متغیرهای محافظتی شناخته شده می توان به خودکارآمدی، معنویت و امید به زندگی اشاره نمود. هدف از این پژوهش،تعیین ارتباط خودکارآمدی با سازگاری معنوی و امید به زندگی در بزرگسالان زلزله زده ساکن شهرستان سرپل ذهاب می باشد.مواد و روش ها پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که بر روی 135 نفر از بزرگسالان زلزله زده شهرستان سرپلذهاب صورت گرفت. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر، امید به زندگی هرث، سازگاری معنویانجام شد. سپس تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS24 صورت گرفت.یافته ها در این مطالعه 135 بزرگسال وارد مطالعه شدند، 2 65 درصد مرد و مابقی زن بودند، میانگین سن نمونه ها49 11 ± 64 41 سال بود. میانگین و انحراف معیار متغیر خودکارآمدی برابر با 29 10 ± 64 55 ، سازگاری معنوی 17 35 ± 47 150و امید به زندگی 75 5 ± 44 28 بدست آمد. بین خودکارآمدی و سازگاری معنوی ارتباط معنادار و مثبتی وجود داشت. بینخودکارآمدی و امید به زندگی همچنین امید به زندگی و سازگاری معنوی ارتباط مثبت و معنا داری دیده شد.بحث و نتیجه گیری یافته های پژوهش حاضر نشان داد بین خودکارآمدی، امید به زندگی و سازگاری معنوی همبستگی بالاییوجود دارد.

کلیدواژه ها

زلزله، خودکارآمدی، سازگاری معنوی، امید به زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.