تاثیر اعضای کمیته حسابرسی و سبک آن بر انتخاب گزارشگری مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت اقتصاد و حسابداری با رویکرد چابک سازی سازمانی
  • کد COI اختصاصی: ICAMAO02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صاحب مسیحی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابداری موسسه غیرانتفاعی دانا-یاسوج

علی بهاالدینی

استادیار و مدرس رشته حسابداری موسسه غیرانتفاعی دانا-یاسوج

چکیده

هدف اصلی تحقیق تاثیر اعضای کمیته حسابرسی و سبک آن بر انتخاب گزارشگری مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1390-1397 می باشد. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه اماری تحقیق کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار می باشد که به روش حذف سیستماتیک 100 شرکت که واجدالشرایط بودند به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدندو اطلاعات مالی آنها بوسیله نرم افزار های ره آور نوین و تدبیر پرداز تهیه شدند در نتیجه با استفاده از نرم افزار ایویوز نسخه 10 تحلیل گردیدند. نتایج حاکی از آن است.در این تحقیق، برای بررسی اعضای کمیته حسابرسی از سه ویژگی آن(سبک اعضای، استقلال، تخصص مالی) و برای سنجش انتخاب گزارشگری مالی از دو متغیر اقلام تعهدی اختیاری و هموار سازی سود استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که رابطه سبک اعضای کمیته حسابرسی تاثیر معناداری بر اقلام تعهدی اختیاری و هموار سازی سود وجود ندارد. اما استقلال کمیته حسابرسی بر بر اقلام تعهدی اختیاری و هموار سازی سود تاثیر معناداری دارد. این در حالی است که نتایج نشان داد که تخصص مالی بر هموار سازی سود تاثیر معنادار دارد ولی بر اقلام تعهدی اختیاری تاثیری ندارد.

کلیدواژه ها

کمتیه حسابرسی، تخصص مالی، استقلال کمیته حسابرسی، سبک کمیته حسابرسی، گزارشگری مالی، هموارسازی سود، اقلام تعهدی اختیاری، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.