نظری پیرامون واژه پهلوی ویراف در ارداویرافنامه نیلاپ: سوزاننده هیزم تر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات ایرانی، دوره: 18، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_JISUK-18-35_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم وطن مهر

فارغ التحصیل دانشگاه ولایت ایرانشهر (بلوچستان) در مقطع کارشناسی ارشد . رشته زبانهای باستانی ایران

چکیده

چکیده با توجه به نشانه هایی که در متن کتاب ارداویرافنامه آمده و نیز اشاره هایی که به ارتباط بین آیین شمنی و خلسه ارداویراف شده است، می توان به ویراف( دست پیدا کرد. از سویی، ( نتایج تازه ای پیرامون نام قابلیت چندگونه خوانی برخی واژه های پهلوی و بازنگری و بازخوانی هیزم های که پیامد دریاچه آب کبود آن ها، و از سوی دیگر، اشاره به انداخته، ترکیب های نیلاپ ]نیره آتش ی است که موبد به تر )چوب(+ آب[؛ نیلاپ ] نیره)آتش( +آب[ و نیز نیلاپ ]نیلی/کبود+آب[ را نمایاند و پایه های این پژوهش را پی افکند. در این میان، وجود دو نام برای موبدی که از خلسه بازگشته و اشاره وه شاپور و ارداویراف پژوهشگرانی چون فیلیپ ژینیو و میرچا الیاده به وجود ارتباط بین خلسه ارداویراف و آیین خلسه شمنی، پژوهشی را در این زمینه موجب شد که نشان داد در این آیین، کسانی که به جهان مردگان وارد می شوند، جدای اند و این مسئله می تواند زاویه نام جاویدان از نام زمینی، دارای نام دوم یا دیدی تازه در دو نام داشتن موبد به ما بدهد. هدف از انجام این پژوهش، چیستی و چرایی ساخته شدن تلاش در شناخت واژه پهلوی و به کار رفتن آن و برداشتن گامی دیگر در راه شناخت واژگان کهن است.

کلیدواژه ها

متن پهلوی , ارداویراف , خلسه , نیره , نیلاپ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.