فناوری اطلاعات و ارتباطات ، محور مدل سازی و توسعه پایدار اکوتوریسم

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش متخصصین برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IAEEECHB01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مختاری ملک آبادی

استادیار دانشگاه پیام نور اصفهان

چکیده

فناوری اطلاعات و ارتباطات، در جهان امروز نبض اطلاع رسانی و احیاء پتانسیل گردشگری ملل را در اختیار دارد .بنابراین رشد سرمایه گذاری و توسعه این بخش می تواند خلاء و شکاف موجود در سایر زمینه ها را جبران نماید و کشور ما را که بواسطه محدودیت های مختلف و تبلیغات سوء بیگانگان، نتوانسته جایگاه شایسته ای داشته باشد، در عرصه دنیای مجازی به جهانیان معرفی ولزوم بهره مندی از فضای سایبر در توسعه اکوتوریسم را مطرح نماید . در واقع اگر مهمترین موانع موجود در توسعه صنعت اکوتوریسم کشور را کمبود امنیت، نارسایی خدمات زیربنایی، عدم شناخت کامل و معرفی جاذبه های اکوتوریستی ، عدم سهولت در تهیه ویزا، روادید، شکاف فرهنگی ، تخریب آثار اکوتوریستی وفرض کنیم، فناوری اطلاعات و ارتباطات با توسعه زیرساخت های تحت وب ، مدل سازی DMS) نظام مدیریت مقصد ، CRS نظام ذخیره جا، GDS نظام توزیع جهانی CRM نظام مدیریت مشتری مداری و استفاده از ابزارها و فناوری هایی چون GIS و یا توسعه گردشگری مجازی Virtual Tourism می تواند بر بیشتر مشکلات موجود غلبه نماید و زمینه توسعه پایدار اکوتوریسم را موجب شود ،چرا که توسعه پایدار مستلزم این است که آثار و جذابیتهای اکوتوریستی برای نسل های آینده حفظ شوند که این مهم در گرو توسعه فناوری های نوین است . نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که ، مدل سازی و ابزار های زیر مجموعه فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند بخش زیادی از مشکلات موجود در این زمینه را رفع نماید. این مقاله ضمن بررسی موانع و مشکلات در توسعه صنعت اکوتوریسم ، راهبردها و مدلهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه اکوتوریسم در ایران را بررسی نموده و در پایان راهکارها و پیشنهاداتی را ارائه می نماید .

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات ، اکوتوریسم ، گردشگری مجازی ، مدل سازی ، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.