پارادایم ترس در رسانه های معطوف به قدرت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش سالانه انجمن علمی مطالعات صلح ایران «علوم انسانی و اجتماعی وصلح»
  • کد COI اختصاصی: NCPD03_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محمدپور

کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی

چکیده

علوم انسانی وقتی می تواند تبدیل به یک ابزار برای ترویج فرهنگ صلح شود که پیام علمی از سوی رسانه ها به مخاطبان یا همان فعالان اجتماعی که سهم مهمی در ترویج پیام های علمی مبتنی ، تبعیض روا جنگ یا صلح دارند، منتقل شده و رسانه ها با ایجاد بر فرهنگ صلح را به پیام های علمی که توجیه گر تعصبات قومی، مذهبی، نژادی، جنسیتی و نسلی است، ترجیح دهند. و پارادایم ترس رسانه ها اما معمولا از چنین تبعیضی پرهیز می کنند، چراکه بر رسانه ها حاکم است. مراد از رسانه ها اینجا، رسانه های مورد بررسی غیریت سازی در ایران است. در این پژوهش با بررسی رسانه های شناخته شده در ایران، این گزاره مورد بررسی قرار گرفته است که چه ارتباطی میان پیام های صلح آمیز در رسانه ها و وابستگی آنها به نهادهای حاکمیتی وجود دارد. بدین ترتیب سوال اصلی پژوهش حاضر عبارت است از: مهمترین عامل روی آوردن رسانه ها در ایران به پارادایم ترس در انتقال پیام به مخاطب چیست فرضیه ای که در این پژوهش دنبال می شود این است که وابستگی رسانه به نهادهای حاکمیتی در ایران، مهمترین دلیل غیریت سازی و روی آوردن به پارادایم ترس در رسانه هاست. مختلف را داشته و دارد، در این پژوهش با استفاده از روشهای کمی و پیمایشی، نشان داده است که رسانه های وابسته به نهادهای حاکمیتی در ایران در نسبت با رسانه های خصوصی، بیشتر در پارادایم ترویج ترس در میان مخاطبان و غیریت سازی قرار داشته و بیش از آنکه مروج پیام های علمی برای توسعه صلح باشند، از علم به عنوان سندسازی برای رواج اختلاف بهره می برند.

کلیدواژه ها

رسانه، رسانه های حاکمیتی، صلح، پارادایم ترس، غیریت سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.