مطالعه تاثیر اندازه ذرات سلولزبر کیفیت و کارایی الکترود سلولزیE8010-P2

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس ملی جوش و بازرسی و هشتمین کنفرانس ملی آزمایش های غیرمخرب
  • کد COI اختصاصی: INCWI17_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 623
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه دهقان طالبی

دانشگاه یزد

مسعود مصلایی پور

دانشگاه یزد

مجید فاخری

شرکت الکترود یزد

کاظم عمانی

شرکت الکترود یزد

مهدی راستی

شرکت الکترود یزد

چکیده

الکترودهای سلولزی از جمله پرکاربردترین الکترودهای مورد استفاده در صنعت جوشکاری به ویژه جوشکاری خطوط انتقال لوله ای می باشند. بیش از %.wt40پوشش الکترودهای سلولزی از بیوپلیمری طبیعی به نام سلولز (C6H10O5) تشکیل شده است که شرایط لازم برای ایجاد نفوذ فلز جوش را فراهم می نماید. از جمله عوامل تاثیرگذار بر فرایند تجزیه حرارتی سلولز، اندازه ذرات می باشد. مشاهدات انجام شده پس از فرایند جوشکاری نشان داد که اندازه ذرات سلولز مورد استفاده در پوشش الکترود بر سهولت اجرای فرایند جوشکاری و انسجام پوشش الکترود در حین کار اثرگذار می باشد. براساس مطالعات DTA، کاهش اندازه ذرات سلولز علی رغم یکسان بودن ترکیب سلولزها، موجب کاهش میزان حرارت مورد نیاز برای تجزیه ذرات سلولز می شود. مطالعات ریزساختاری و آنالیز شیمیایی فلز جوش نشان داد که کاهش اندازه باعث افزایش میزان فاز فریت سوزنی و بهبود بازیابی عناصر آلیاژی در حوضچه جوش می شود. بررسی تاثیر اندازه ذرات سلولز بر عمق نفوذ فلز جوش راسب شده از الکترود E8010 - P1 حاکی از افزایش عمق نفوذ فلز جوش می باشد. بعلاوه این کاهش اندازه ذرات سلولز موجب افزایش استحکام کششی فلز جوش افزایش و در مقابل کاهش انرژی ضربه آن می شود.

کلیدواژه ها

سلولز، عمق نفوذ، ریزساختار،E8010-P2

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.