بررسی عملکرد سازه ای اتصالات صلب پیچی در برابر حریق

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران،معماری و بازآفرینی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAR01_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق جوان

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی سازه ،دانشگاه ایوان کی، سمنان ، ایران،

حمید صابری

استادیار دانشگاه ایوان کی، سمنان ، ایران

چکیده

یکی از مهم ترین اعضای سازه های فولادی ناحیه اتصالات به ویژه اتصال تیر به ستون است. اتصالات صلب در قاب های خمشی فولادی نقش ویژه ای در رفتار این سازه ها دارند و مقاومت و پایداری این اتصالات تحت اثر آتش سوزی می تواند بسیار حائز اهمیت باشد . اتصالات همواره از نقاط مهم سازه می باشد که در صورت عدم دقت در طرح آنها از نقاط ضعف سازه بخصوص سازههای فلزی محسوب می شوند. اهمیت اتصالات بخصوص در قابهای خمشی که پایداری کلی سازه در مقابل بارهای جانبی متکی بر اتصالات ممان گیر میباشد دو چندان میشود. بنابراین معرفی یک اتصال که هم به لحاظ صرفه اقتصادی و هم به لحاظ عملکرد در برابر بارهای لرزهای مناسب باشد، برای بررسی بیشتر انتخاب شد. در یک تقسیم بندی کلی، اتصالات پیچی با ورق انتهایی را میتوان به دو نوع ، اتصالات با ورق انتهایی بدون لبه و لبه دار تقسیم بندی کرد. هر یک از این دو دسته میتواند به صورت تقویت شده با سخت کننده و یا بدون تقویت، طراحی و اجرا شود. در روشهای متداول طراحی قابهای فولادی، اتصالات تیر به ستون به صورت مفصلی یا گیردار کامل فرض می شوند. در سالهای اخیر به منظور شناخت رفتار واقعی اتصالات و تعیین میزان نیمه گیرداری آنها، مطالعه رفتار اتصالات مورد توجه محققان قرار گرفته است. با توجه به اینکه اثرات آتش سوزی در سازه های فولادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در سالیان اخیر بحث طراحی و مقاوم سازی، سازه ها در برابر اتش مورد توجه قرار گرفته است. اولین گام در این راستا مدل سازی و تحلیل رفتار سازه ها در آتش می باشد. با توجه به پیچیدگی بالای این موضوع انتخاب درست نوع تحلیل و تعریف درست رفتار ترموپلاستیک مصالح به منظور در نظر گرفتن کاهش سختی و مقاومت مصالح در اثر افزایش دما، اهمیت بالایی پیدا می کند.

کلیدواژه ها

عملکرد سازه ای، اتصالات صلب، اتصالات پیچی، حریق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.