قراردادهای نفتی EPC در نظام حقوقی ایران
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی انرژی اکو
- کد COI اختصاصی: ECOEC02_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2775
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه
چکیده
امروزه گرایش غالب بر واگذاری تمام پروژه نفتی به یک پیمانکار یا حداکثر تفکیک آن به سه قسمت طراحی تهیه تجهیزات و ساخت است .هرچند قرارداد های پیمانکاری در روابط خصوصی افراد بسیار شایع است اما از آنجا که پروژه های عمرانی و زیربنایی غالبا در اختیار بخش دولتی است و این بخش می کوشد که از تخصص و کارائی پیمانکاران خصوصی بهره مند شود لذا قراردادهای EPC بیشتر از قراردادهای پیمانکاری مورد استقبال دولت قرار می گیرد. این قراردادها صرفا جنبه داخلی نداشته و حضور پیمانکاران خارجی در طرح های عمرانی کشور بدان جنبه بین المللی داده است بنابراین آشنایی کارفرمایان ایرانی با چارچوب این قرارداد و ابعاد حقوقی آن مفید به نظر می رسد. وانگهی طبق آیین نامه اجرایی قانون حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی ایران مصوب 1375 در EPC های بین المللی نیز پیمانکار خارجی مکلف است تا حد امکان از پیمانکاران ایرانی نیز استفاده کند. لذا آگاهی پیمانکاران داخلی از نحوه انعقاد و مفاد این قرارداد مفید فایده خواهد بود در این مقاله کوشیده ایم که پس از بیان مفهوم قرارداد EPC و تفکیک آن از قراردادهای مشابه ،مهم ترین نکات مطرح در این قراردادها از جمله مسئولیت های طرفین قرارداد، مزایا و معایب قراردادهای EPC، ضمانت نامه ها و مسئولیت متعاقب آن را بررسی کرده و جایگاه این قرارداد در نظام حقوقی ایران را بررسی کنیم.کلیدواژه ها
قراردادهای نفت، قراردادهای EPC، قراردادهای کلید در دستمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.