درمان افسردگی زنان مطلقه شاهین شهر با استفاده از الگوی نگارش بیانگر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مدیریت،روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF05_332
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1090
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز عطارضایی

کارشناسی ارشد رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر، دانشکده علوم انسانی، اصفهان، ایران

یوسف گرجی

استادیار رشته روانشناسی،گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر، اصفهان،ایران

چکیده

افسردگی رایجترین بحران زنان بعد از متارکه و طلاق است. زنان بعد از طلاق دچار مشکلات بسیاری میشوند، که بی توجهی به این موارد می تواند آنها را با آسیبهای جدی جسمی و روانی به ویژه افسردگی مواجه کند. از این رو بایستی به دنبال یافتن راههایی برای کاهش مشکلات روانی و به تبع آن مشکلات جسمی زنان مطلقه بود. لذا با توجه به اهمیت موضوع، این پژوهش با هدف درمان افسردگی زنان مطلقه شاهین شهر با استفاده از الگوی نگارش بیانگر در قالب یک پژوهش مداخله ای نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون – پس آزمون به صورت گروههای آزمایش وکنترل انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان مطلقه تحت پوشش سازمان بهزیستی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان شاهین شهر (اداره بهزیستی و مرکز مشاوره پارسا) بودند . حجم نمونه شامل 36 نفر از زنان مطلقه مذکور بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش وکنترل (18 نفر در گروه آزمایش و 18 نفر در گروه کنترل) در طی چهار جلسه تحت آموزش گروهی الگوی نگارش بیانگر قرارگرفتند . آزمودنی های گروه آزمایش و کنترل نیز در 2 مرحله، پیش آزمون و پس آزمون از طریق پرسشنامه افسردگی dass مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تجلیل اطلاعات نیز با استفاده از آمار توصیفی تحلیلی نظیر تحلیل کواریانس و T مستقل و T زوجی در محیط نرم افزار spss انجام گرفت. در نهایت نتایج پژوهش بیانگر آن بود که آموزش الگوی نگارش موجب کاهش معنی دار افسردگی در زنان مطلقه می شود (P< 0/001). بنابر این به نظر می رسد استفاده از الگوی نگارش روش مناسبی جهت کاهش میزان افسردگی زنان مطلقه است و با علم به شیوع بالای طلاق و تبعات روانی آن می توان از این روش برای درمان و کاهش پیامدهای روانی طلاق و نیز سایر عوارض وابستهبه آن استفاده نمود.

کلیدواژه ها

افسردگی، زنان، طلاق، الگوی نگارش بیانگر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.