مطابقت وظیفه کنترل در مدل پنج وظیفه مدیریت با دیدگاه اسلام (قرآن، نهج البلاغه و روایات)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مدیریت،روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF05_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرنوش ترابی

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات شرکت برق منطقه ای هرمزگان

چکیده

با توجه به لزوم حاکمیت ارزشهای الهی در سازمانهای اسلامی، لازم است مدیریت اسلامی نیز در آنها اجرا گردد تا دستاوردهای منحصر به فرد خود را به همراه آورد. در مدل پنج وظیفه مدیریت، پنج وظیفه برنامه ریزی، سازماندهی، تامین منابع انسانی، رهبری و کنترل بعنوان وظایف یک مدیر تعریف می شود. در این مدل کنترل بعنوان آخرین وظیفه یک مدیر است که با سایر وظایف در ارتباط است تا اقدامات انجام شده در آنها را ارزیابی کند و در صورت انحراف احتمالی، آن را تشخیص دهد و اقدامات اصلاحی انجام شود. در این تحقیق ابتدا به مباحثی درباره مدیریت اسلامی، الگوی تدوین مدیریت اسلامی و اصول آن از دیدگاه اسلام پرداخته می شود و در ادامه پنجمین وظیفه از مجموعه وظایف پنج گانه مدل مدیریت پنج وظیفه ،کنترل، از دیدگاه قرآن، نهج البلاغه و روایات مورد بررسی و مطابقت قرار داده می شود. در مبحث کنترل، ابتدا اهمیت و مراحل کنترل و سپس انواع کنترل که شامل کنترل های آینده نگر، حال نگر و گذشته نگر است و سپس شیوه های کنترل که شامل نظارت الهی، درونی، همگانی و مدیریتی است از دیدگاه اسلام مورد پژوهش قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

مدیریت اسلامی، مدل پنج وظیفه مدیریت، کنترل، قرآن، نهج البلاغه، روایات ائمه اطهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.