بررسی پتانسیل انرژی خورشیدی در راستای مدیریت شهری و توسعه پایدار شهرستان سمنان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مدیریت،روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF05_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 777
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین آلبویه

دانش آموخته برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی ساری، سمنان

نوید شریفی

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی کومش، سمنان

سهیل ذوالفقاری

دکتری حقوق خصوصی، سمنان

چکیده

بر اساس شرایط اقلیمی، شهرستان سمنان از نظر تعداد روزهای آفتابی و پارامترهای موثر بر ساعات آفتابی از پتانسیل بالایی برای بهره برداری از انرژی خورشیدی برخوردار است. در این مقاله در راستای مدیریت شهری، ظرفیت سنجی نواحی شهری شهرستان سمنان به منظور بهره گیری از انرژی خورشیدی به جهت توسعه پایدار مورد بررسی قرار گرفته است. نوع روش تحقیق در این پژوهش کاربردی می باشد. درتحقیق حاضر ابتداعوامل موثر برانرژی خورشیدی مورد بررسی قرار گرفته است و با مطالعه آمار اقلیمی شهرستان سمنان طی یک دوره مشخص(از سال 1892 تا 2002 ) قابلیت نواحی شهری در زمینه بهره گیری از انرژی خورشید اثبات شده است. بر این اساس، آمار ایستگاه سینوپتیک سمنان بعنوان جامعه آماری تحقیق و پارامترهای مهم تاثیرگذار بر موضوع مورد مطالعه بعنوان حجم نمونه انتخاب گردیده است. در این راستا به منظور دستیابی به اهداف تحقیق و تجزیه و تحلیل داده ها از روش مطالعات اقلیمی و روش محاسباتی(قانون کسینوس و سینوس) استفاده شده است. بر طبق نتایج حاصل از روش مطالعات اقلیمی و بررسی اطلاعات گردآوری شده در یک دوره آماری مشخص و پس از وزن دهی و مقایسه آنها با یک نمونه مبنا، امتیاز نهایی شهر سمنان برابر با 88/98 از 100 گردید که نشان دهنده وضعیت و پتانسیل بسیار خوب این منطقه به منظور بهره گیری از انرژی خورشید می باشد. همچنین بر طبق نتایج حاصل از روش محاسباتی قانون سینوس، متوسط سالیانه انرژی دریافتی در سطوح افقی سمنان 5/46 کیلووات ساعت بر مترمربع در هر روز می باشد. بر این اساس شهرستان سمنان در رتبه بسیار مساعد برای بهره برداری از انرژی خورشیدی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

انرژی تجدیدپذیر، انرژی خورشیدی، توسعه پایدار، ظرفیت سنجی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.