موقعیت یابی در شبکه های حسگر بی سیم جهت شناسایی بهنگام گلوگاه انسانی در شرایط بحرانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پیشرفت های اخیر در مهندسی و علوم نوین
  • کد COI اختصاصی: DESCONF02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 757
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا احمدی دیرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

رامین کریمی

عضو هیئت علمی و مدیر گروه کامپیوتر و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملارد

پریسا دانشجو

عضو هیئت علمی و مدیر گروه کامپیوتر و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

چکیده

با توجه به رشد روزافزون جمعیت در جهان و متراکم شدن شهرها، احتمال موقعیت های خطرناک در حال افزایش است و مکان های عمومی از قبیل ایستگاه های قطار، استادیوم ها و فرودگاه ها و... نسبت به بلایای جمعیت مانند تیراندازی در تجمع های انسانی یا موقعیت های اضطراری در ساعات شلوغ، بسیار آسیب پذیر هستند. از مهم ترین این اتفاقات می توان به شلوغی های ورزشگاه ها، جشن ها و مراسم مذهبی و ملی و... اشاره داشت. در این مکان ها همیشه خطر وقوع یک فاجعه انسانی وجود دارد و بسیاری از مردم جان خود را در این فاجعه های ناشی از ازدحام جمعیت ازدست داده اند. یکی از بهترین فناوری ها، شبیه سازی های ازدحام جمعیتی با نرم افزارها و ابزارهای معتبر دنیا جهت محاسبه دقیق جمعیت و فشار جمعیتی است این کار می تواند علاوه بر جلوگیری از اتفاقات ناگوار ترافیک انسانی، در بهبود عملکرد یک فضا و افزایش کارکرد آن نیز تاثیر بگذارد. در راستای دستیابی به اهداف ذکرشده با بهره گیری از تکنولوژی شبکه حسگر بی سیم و به طور خاص مفهوم گردوغبار هوشمند و ترکیب آن با روش مکان یابیRSSI، سعی در گردآوری و سنجش اطلاعات مربوط به عابرین پیاده از محیط، ردیابی حرکات آن ها و درنهایت تشخیص گلوگاه و اتخاذ تصمیم مقتضی دارد. جهت نیل به اهداف تحقیق از شبیه ساز شبکه NS2 استفاده شده که به اثبات فرضیه های تحقیق منجر گردیده است. در این پژوهش میانگین خطا در موقعیت یابی 1 واحد نسبت به روش TDOA افزایش نشان می دهد ولی میزان انرژی مصرفی گره ها در 350 ثانیه شبیه سازی به میزان 0٫0735 ژول کاهش یافته و نکته موردتوجه در روش پیشنهادی عدم نیاز به هماهنگی در ارسال سیگنال و همچنین عدم نیاز به امکانات و تجهیزات سخت افزاری نسبت به روش TDOA می باشد که با توجه به نزدیکی عمده نتایج بسیار مقرون به صرفه است.

کلیدواژه ها

شبکه حسگر بی سیم، گرد و غبار هوشمند، موقعیت یابی در شبکه حسگر بی سیم، بلایای انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.