مطالعه امکان استخراج موسیلاژ از عناب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی عناب
  • کد COI اختصاصی: JUJUBE01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام قاسمی

کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

نرگس رحیمی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

چکیده

امروزه علاقه به استفاده از پلیمرهای با منشاء طبیعی ، در صنایع مختلف ، رو به افزایش است. بهمین علت شناخت ،استخراج و خالص سازی ترکیبات موثره گیاهان مختلف بسیار مورد استقبال محققین صنایع دارویی ، پزشک و غذایی می باشد. عناب، نیز از این حیث ، علی رغم فراوانی رویش آن در ایران و غنی بودن ازنظر ترکیبات مختلف کمتر مورد مطالعه قرارگرفته است . تهیه فرآورده های مناسب و پرکاربرد از این محصول نیزمی تواند به افزایش مصرف این محصول کمک کند . استفاده از هیدروکلوئیدهای طبیعی به دلایل تجزیه زیستی و سازگاری با محیط و غیر سمی بودن و دسترسی راحت آن نسبت به هیدروکلوئیدهای مصنوعی ترجیح داده می شوند . موسیلاژ ماده ای چسبنده ، دارای وزن ملک ولی بالا و صمغ مانند است که می توان آن را در فاز آبی پراکنده کرد. موسیلاژ دارای ویژگی هایی نظیر پایدارکنندگی ، امولسیون کنندگی و سوسپانسیون کنندگی می باشند . از موسیلاژها در صنایع غذایی به عنوان تغلیط کننده و تثبیت کننده در ژله ها ، انواع سس و آبمیوه ها استفاده می شود. هدف از این مطالعه مروری امکان سنجی استخراج موسیلاژ از عناب منطقه خراسان جنوبی است. از آنجایی که عناب یکی از محصولات استراتژیک استان بوده و استفاده از موسیلاژها در صنایع غذایی، دارویی و پزشکی کاربردهای فراوان دارد ، استخراج موسیلاژ از این محصول بومی اهمیت ویژه ای برخوردار است .

کلیدواژه ها

هیدروکلوئید طبیعی ، موسیلاژ عناب ، استخراج ، خالص سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.