بررسی روش های مختلف بسته بندی و نگهداری عناب
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش ملی عناب
- کد COI اختصاصی: JUJUBE01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 945
نویسندگان
کارشناس ارشد شیمی، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی آرایشی و بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی، بیرجند
کارشناس ارشد شیمی، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی آرایشی و بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی، بیرجند
چکیده
عناب یکی از چهل گونه متعلق به خانواده رامناسه می باشد. میوه ی آن ملایم و شیرین است. عناب از گذشته های دور به عنوان گیاه دارویی مصرف داشته و در کشورهای شرق آسیا از آن در درمان بیماری هایی از قبیل اختلالات کبدی، کم خونی و تنگی نفس استفاده می شده است. با توجه به تولید و مصرف بالای میوه ی عناب استفاده از روش های نوین بسته بندی جهت حفظ خواص و مواد مفید آن امری ضروری به نظر می رسد. که دراین مطالعه به برخی از روش های جدید جهت بسته بندی مناسب عناب پرداخته می شود. فیلم های خوراکی (Edible films) یک لایه نازکی از مواد خوراکی هستند که روی سطح مواد غذایی قرار گرفته و به عنوان محافظ آنها عمل می کنند و یا اینکه در بین اجزاء غذایی قرار گرفته تا آنها را جدای از آنها نگه دارد. استفاده از فرآیند فشار بالا باعث افزایش زمان ماندگاری محصولات غذایی از طریق غیر فعال کردن میکروارگانیسم ها و کنترل واکنش های نامطلوب می شود. از پرتودهی به عنوان یک روش برای حفظ مواد غذایی استفاده می شود. در این فرایند اشعه های یونیزه کننده باعث از بین رفتن میکروارگانیسیم هایی که غذا را آلوده می کنند یا باعث فساد و تخریب مواد غذایی می شوند، می گردند. اتمسفر اصلاح شده در افزایش عمر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت میوه کاربرد دارد. فناوری نانو در صنایع غذا به شکل های مختلفی کاربرد دارد. که این کاربردها می تواند شامل استفاده از فناوری نانو در مواد بسته بندی، کشاورزی، فرآیندهای تولید غذا و خود غذا، نگهداری غذا، بهبود طعم و عطر غذا باشد. با توجه به خواص بالای میوه عناب و تاثیر مثبت و فراوان آن بر کنترل بسیاری از بیماری ها استفاده از روش های نوین بسته بندی و نگهداری که بتواند باعث حفظ کیفیت آن شود، ضروری است. چراکه عناب در طول نگه داری تغییرات نامطلوبی در رنگ آن بوجود می آید، همچنین ویتامین C آن به سرعت اکسید شده و از بین می رود و آمینواسیدها و قندهای آن در اثر واکنش میلارد کاهش می یابد. بنابراین باید از روش هایی استفاده کرد که بتواند اثر این تغییرات را کم و از طرفی باعث افزایش زمان ماندگاری میوه عناب شود.کلیدواژه ها
عناب، بسته بندی، نگهداریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.