بررسی ماندگاری میزان ویتامین C در میوه تازه گیاه دارویی عناب در درجه حرارت ها و شرایط متفاوت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی عناب
  • کد COI اختصاصی: JUJUBE01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3821
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه کهنسال واجارگاه

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی بهینه سازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

محسن پویان

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

حسین راغ آرا

عضو گروه پژوهشی بهینه سازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

مهدی ابراهیمی

استادیار پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی

چکیده

میوه عناب یک گیاه دارویی با ارزش در طب سنتی ایران بوده که مقایسه ویتامین C موجود در آن نسبت به پرتقال 4 / 1 ، نارنگی 5 / 2 و سیب 5 / 17 برابر است و می تواند نیاز روزانه بدن ( 4 میلی گرم ) به این ویتامین را تامین کند. در این مطالعه به بررسی اندازه گیری میزان پایداری ویتامین C میوه تازه عناب، در زمان انبارداری، درجه حرارت های مختلف و بسته بندی های متفاوت پرداخته ایم. میزان ویتامین C در میوه تازه عناب بااستفاده از روش های تیتراسیون با 2 و 6 در کلروفنل آندوفنل، یدومتری و اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. نتایج بوسیله برنامه های آماری آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. میزان ویتامین C در طول مدت نگهداری در میوه تازه عناب در بسته بندی های منفذدار در درجه حرارت های مختلف کاهش می یابد ( p< 0.001 ). ولی می زان ویت امین C در بسته بندی های بدون منفذ در هر درجه حرارت ی دارای کاهش کمتری بوده است ( p< 0.001 ). بسته بندی پلی اتیلن بدون منفذ در جلوگیری از کاهش ویتامین C در حرارت های، 4 و 8 درجه سانتیگراد موثرتر از بسته بندی پلاستیک ضخیم بدون منفذ بود. در درجه حرارت 25 درجه سانتیگراد اختلاف بین کاهش میزان ویتامین C در بسته بندی های بدون منفذ مشاهده نشد. با توجه به نتایج جهت جلوگیری از کاهش بیش تر ویتامین C در میوه تازه عناب پیشنهاد می شود به دور ازمجاورت اکسیژن هوا، در ظروفاز جنس پلی اتیلن بدون منفذ گذاشته و تا موقع مصرف در درجه حرارت های پایین نگهداری شود.

کلیدواژه ها

عناب، ویتامین C ، درجه حرارت، کاهش ویتامین، شربت عناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.