مروری گذرا بر خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی گیاه عناب
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش ملی عناب
- کد COI اختصاصی: JUJUBE01_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1427
نویسندگان
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده
با توجه به عوارض جانبی و آثار زیان بخش داروهای شیمیایی، مسئله بازگشت به استفاده از داروهای گیاهی و طبیعی امروزه مورد توجه جدی واقع شده است. گیاه عناب با نام علمی ( Ziziphus jujuba Mill ) یکی از گیاهان متعلق به خانواده رامناسه ( Rhamnaceae ) می باشد، این گیاه دارویی، مانند اکثر داروهای طب سنتی، علی رغم دارا بودن قابلیت های دارویی فراوان کمتر مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اینکه میوه عناب به میزان زیادی در ایران مورد استفاده قرار می گیرد، هدف از این مطالعه، مروری بر خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی گیاه عناب می باشد. یک جستجوی سیستماتیک در نشریات علمی Web of Science و PubMed از ژانویه سال 1980 تا دسامبر 2018 انجام شد. کلمات کلیدی مورد استفاده در این جستجوی منظم شامل عناب، آنتی اکسیدان، ضدمیکروبی، گیاهان دارویی، طب سنتی می باشد. براساس مطالعات فیتوشیمیایی گیاه عناب غنی از آنتی اکسیدان ها، ترکیباتی مانند فلاونوئیدها، ساپونین ها، تانین ها، استرول ها و سیکلوپپتیدهای آلکالوئیدی می باشد، که خواص درمانی متعددی از جمله خواص ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد صرعی، ضد دیابتی، کاهش دهنده چربی و فشار خون را به آن نسبت می دهند. با توجه به این نکته که در این مطالعات هیچ گونه عملیات شیمیایی یا فرآوری بر روی میوه صورت نگرفته است، این گیاه می تواند به سهولت توسط عامه مردم مورد استفاده قرار گیرد. و از آن جایی که همواره پیشگیری بهتر از درمان است، و استفاده از داروهای شیمیایی خوراکی در دیابت دارای عوارضی همچون سمیت کبدی و علایم سوء می باشد؛ درحالی که گیاهان دارویی فاقد این عوارض هستند، می توان مصرف میوه عناب با توان آنتی اکسیدانی بالا را به عنوان یک عامل پیش گیری کننده از بروز عوارض دیابت و یک راهکار درمانی مفید پیشنهاد کرد. در صورت تایید دوباره اثرات فوق در مطالعات in vivo مصرف بیش تر این گیاه یا فرآورده های آن را می توان در جامعه توصیه نمود.کلیدواژه ها
عناب، آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی، دیابت، گیاهان دارویی، طب سنتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.