مروری گذرا بر تاثیر عصاره گیاه عناب بر عملکرد فیزیولوژیکی بافت های بدن
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش ملی عناب
- کد COI اختصاصی: JUJUBE01_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 750
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
چکیده
امروزه گسترش بیماری ها، محدودیت دارو های شیمیایی، عوارض جانبی، تحمل دارویی و همچنین عدم رضایت بیمار و هزینه های سنگین ناشی از داروها موجب افزایش تمایل به استفاده از گیاهان دارویی شده است. گیاه عناب با نام علمی ( Ziziphus jujuba ) و متعلق به خانواده ( Rhamnaceae ) یکی از گیاهان دارویی می باشد که علی رغم دارا بودن قابلیت های دارویی فراوان کمتر مورد توجه واقع شده است. هدف از این مطالعهمروری گذرا بر اثرات عصاره گیاه عناب بر عملکرد کبد، چربی خون، قند خون، سیستم ایمنی، قلب، سیستم هماتولوژیک، سیستم عصبی، پوست و مو می باشد. در این مقاله سعی شده است با استفاده از کلید واژه های مناسب و جست و جوی وسیع الکترونیکی و استفاده از منابع معتبر، به نقش و تاثیر گذاری عصاره عناب در بافت های مختلف بدن پرداخته شود. عصاره این گیاه به واسطه وجود مواد موثره ای نظیر فلاونوئیدها، آلکالوئید،ویتامین C و همچنین توانایی آنتی اکسیدانی بالا می تواند نقش قابل توجهی در تغییرات ایجاد شده در هومئوستازی بدن داشته باشد. نتایج نشان می دهد که عصاره این گیاه باعث ایجاد تغییرات قابل ملاحظه در ارگان های مختلف بدن می گردد که ابعاد مختلف آن به طور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است؛ لذا تمرکز بیش تر و گسترده تر در این زمینه توصیه می گردد.کلیدواژه ها
کبد، قند خون، چربی خون، دستگاه ایمنی، قلب، سیستم هماتولوژیک، سیستم عصبی، عنابمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.