تغییرات فیزیولوژیک بارداری از دیدگاه طب سنتی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش سراسری ارتقاء سلامت زنان
  • کد COI اختصاصی: CWHP01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود بابائیان

؛MD, گروه طب ایرانی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محمد مظاهری

؛PhD, گروه طب ایرانی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: دوره بارداری بعلت تغییرات فیزیولوژیک زیاد همچون تغییرات قلبی عروقی، افزایش وزن، ... دوران مهمی در زندگیبانوان بوده به صورتی که مراقبت های این دوران دارای اهمیت ویژه می باشد. هدف این مطالعه ، بررسی علل تغییراتمختلف دوران بارداری و راهکارهای درمانی مناسب آن از دیدگاه آموزه های طب ایرانی است.روش کار: این مطالعه کتابخانه ایی با فیش برداری از کتب معتبر طب سنتی ایران و با کلید واژگان حوامل، حامله، حبالی،حبلی و حمل انجام شد.یافته ها: علل ایجاد کننده علایم مختلف دوران بارداری از منظر طب سنتی ایران به دو علت مادری و جنینی تقسیم بندیمی شود. از علل مادری ایجاد کننده علایمی مانند افزایش وزن، ایجاد سستی در بافت های مختلف مانند سستی رباط ها،تهوع، ورم، ... به احتباس رطوبت های بدن، افزایش حرارت متعاقب آن و بیماری های مختلف اعضای بدن می توان اشارهنمود. در ایجاد علایمی مانند تهوع، غثیان و دردها و کشیدگی های عضلات پشت، عوامل جنینی مانند جنسیت جنین وسنگینی آن دخالت دارد.نتیجه گیری: بررسی علایم، علل و راهکارهای کمک کننده در کاهش شکایات دوران بارداری نشان دهنده توجه به جنبههای مختلف سلامت زنان از دیدگاه طب سنتی ایران می باشد. علاوه بر تدابیر علایم مختلف، در منابع طب سنتی به ابعاددیگر سلامت زنان در زمان بارداری همچون نوع تغذیه، روش های تسهیل زایمان و ... توجه ویژه شده است.

کلیدواژه ها

بارداری، طب سنتی ایران، تدابیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.