شبیه سازی میزان تولیدات بخش باغی در اثر تغییرات اقلیمی مطالعه موردی: دشت یزد-اردکان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCCIAE04_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره شرقی

دانش آموخته دکتری دانشگاه تهران و استادیار گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

خلیل کلانتری

استادان دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران،

علی اسدی

استادان دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران،

محمود جمعه پور

استاد دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

هدف این مقاله شبیه سازی میزان تولیدات بخش باغی دشت یزد-اردکان واقع در فلات مرکزی ایران بر اساس تغییرات اقلیمی تحت دو سناریوی متفاوت، تداوم الگوی بارش و دما در 25 سال گذشته و سناریوی افزایش دما تا 1,5 درجه سیلسیوس و کاهش بارش تا 40 درصد نسبت به سال پایه تا سال 1404 است. در این مطالعه از روش شناسی پویایی سیستم استفاده شد و به منظور تحلیل، از داده های سری زمانی ( از سال 1367 تا 1392 ) متغیرهای میزان آب و تولیدات باغی با بکارگیری نرم افزار vensim بهره گرفته شد. نتایج بدست آمده نشان داد که تغییر اقلیم تا سال 1404 ، میزان آب در بخش باغی دشت یزد- اردکان براساس سناریوی تداوم رفتار گذشته، 17 درصد و میزان تولیدات باغی تا 51 درصد کاهش خواهد یافت. در سناریوی دوم، شاهد کاهش حدود 5 درصد بیشتر از سناریوی اول در منابع آب محصولات باغی تا سال 1404 خواهیم بود. با توجه به اثرات تجمعی منفی تغییرات اقلیمی بر تولیدات باغی در دشت یزد-اردکان پیشنهاد می گردد که اقدامات ساختاری، قانونی و فناوری برای مدیریت سازگاری در بخش باغی و حفاظتی در بخش آب در دستور کار سازمان هایی اجرایی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

پویایی سیستم، اثرات اقلیم، بخش باغی، دشت یزد، اردکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.