بررسی روش دودی کردن ماهی با تاکید بر میزان عناصر سمی موجود در ماهی دودی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NCCCIAE04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید طاهرزاده شالمائی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران،

محمد شریفی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران،

چکیده

دودی کردن موادغذایی برای اهداف نگهداری محصولات گوشتی و ماهی از هزاران سال قبل در بسیاری از کشورها استفاده شده است. دود دادن سبب افزایش زمان ماندگاری ماهی می شود که به دلیل ترکیب اثراتخشک کنندگی، ضد میکروبی بودن و فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیبات دود مثل: فرمالدئید، کربوکسیلیک اسید و فنل ها می باشد. علاوه بر این دود باعث می شود که غذا، طعم، رنگ و عطر خوبی داشته باشد. دودی کردن به صورت سنتی شامل: شورکردن و نمک پاشیدن، خالی کردن شکم ماهی و سرانجام، دادن دود با چوب یا خاک اره است. دود به وسیله گرده چوب و گیاهان یا سایر مواد مانند خاکاره، در یک اتاقک تولید می شود و به طور مستقیم در زیرماهی یا حلق آویز آن قرار می گیرد. این بررسی، سطوح مختلف هیدروکربن های آروماتیک چندحلقه ای یا PAH ها و ارزیابی ریسک سلامتی انسان با استفاده از معادل سمی سرطان زا یا TEQ را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

روش دودی کردن، هیدروکربن های آروماتیک چندحلقه ای، کوره سنتی اصلاح شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.