مروری اجمالی بر انواع آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در گیاهان دارویی و محصولات کشاورزی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی تغییر اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: NCCCIAE04_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1007
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، علوم و صنایع غذایی، ارومیه، ایران
استادیار، دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، آموزشکده فنی و حرفه ای، ارومیه، ایران
دانش اموخته کارشناسی ارشد، علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی آفاق
چکیده
آنتی اکسیدان ها مواد شیمیایی هستند که از بدن در مقابل تاثیر منفی رادیکال های آزاد حفاظت می کنند. این مواد شیمیایی در سلول های بدن وجود دارند و باعث آسیب دیدن و تخریب شدن آنها می شوند. آنتی اکسیدان ها به دو دسته عمده طبیعی و سنتزی طبقه بندی می شوند .آنتی اکسیدان های طبیعی دارای ساختار فنولی (فلاونوئیدها، توکوفرول ها و اسیدهای فنولی)، ترکیبات نیتروژنی (آلکالوئیدها، مشتقات کلروفیل، اسیدهای آمینه و آمین ها) یا کاروتندئیدها می باشند. آنتی اکسیدان های سنتزی به طور عمده ترکیبات فنولی هستند که می توان به (BHT )، (BHA)، (TBHQ) و (4PG ) اشاره نمود که به طور وسیعی در بسیاری از غذاها به ویژه روغن و فرآورده های غذایی پرچرب استفاده می شوند. اخیر ا عوارض نامطلوبی از مصرف این آنتی اکسیدان ها گزارش شده است. بنابراین جستجو برای جایگزینی آنتی اکسیدان های سنتزی منجر به بررسی آنتی اکسیدان های متعددی از منابع گیاهی گردیده است. میوه ها، سبزی ها، گیاهان دارویی، آجیل ها، ادویه ها و پوست درختان به عنوان منابع بالقوه آنتی اکسیدان های طبیعی در نظر گرفته می شوند. هدف از ارائه این مقاله مروری معرفی انواع اکسیدانهای طبیعی و منابع بالقوه آنها در محصولات کشاورزی می باشد.کلیدواژه ها
آنتی اکسیدان ها، پراکسیداسیون رادیکال آزادمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.