بررسی رابطه نواقص مهندسی ترافیک راه بر وقوع تصادفات جاده های برون شهری (نمونه موردی : جاده چالوس)نیمه اول سال 95

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی نوین
  • کد COI اختصاصی: ACCMCONF02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 965
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم خاتمی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی شهرسازی گرایش برنامه ریزی منطقه ای ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی

سیدهمایون شریفی

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان البرز کارشناس ارشد مدیریت ترافیک

چکیده

متاسفانه امروزه شاهد افزایش تعداد تصادفات جاده ای در کشور مان هستیم که نتیجه این تصادفات، خسارات مالی وجانی قابل ملاحظه ای است که موجب تحمیل هزینه های گزاف بر خانواده ها و دولت بوده و در برخی موارد اینخسارات غیر قابل جبران می باشد ، ضرورت دارد برای جلوگیری از خسارات تصادفات رانندگی راهکار های موثریاجرا شود . نواقص و کاستی های فنی و مهندسی یکی از عوامل مهم در وقوع حوادث رانندگی و یا تشدید اینگونهحوادث محسوب می گردد . تجربه نشان داده گاها با یک اقدام ساده می توان در حد قابل قبولی از وقوع حوادث وتصادفات رانندگی جلوگیری نمود.هدف از تحقیق حاضر بررسی و نقش نواقص فنی مهندسی در وقوع تصادفات رانندگی در محور کرج چالوس در نیمهاول سال 95 میباشد . برای رسیدن به این هدف ضمن بررسی میزان تصادفات محور با تنظیم پرسش نامه به بررسیمیزان دخالت نواقص مهندسی ترافیک در وقوع تصادفات در مقطع زمانی یاد شده پرداخته شده است . جامعه آماریشامل تصادفات حادث با استناد به کروکی های ترسیمی و اطلاعات مکتسبه از تکمیل پرسش نامه های تنظیم شدهتوسط افسران کارشناس تصادفات که سابقه خدمت در محور مورد نظر را داشته اند بوده است. نتایج تحلیل توصیفیداده ها و آمار تصادفات با استفاده از نرم افزار spss نشان داد که بیشترین علت تمامی تصادفات ، انحراف به چپوتجاوز به سمت چپ جاده و همچنین عدم توانایی درکنترل وسیله میباشد که با بررسی کروکی های ترسیمی توسطافسران کارشناس و بازدید میدانی از محور مذکور ، نقش مهندسی ترافیک کاملا مشهود بود . همچنین بیشترینتصادفات در حد فاصل کیلومتر 20 تا 24 محور بوده که دارای نواقص فنی مهندسی فراوانی می باشد.

کلیدواژه ها

تصادفات جاده ای ، مهندسی ترافیک ، راه ، جاده چالوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.