تاثیر حمایت های دولتی در توسعه پایدار روستایی در روستاهای شهرستان شاهین شهر و میمه استان اصفهان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی نقد و واکاوی مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: ICCAM06_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 785
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید رامین غفاری

دانشیار گروه جغرافیای پیام نور

میترا خاطری فرامانی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور

چکیده

در شرایط کنونی دولت ها تلاش های زیادی را در راستای توسعه روستایی انجام داده اند که با سیاست های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، کالبدی و ... همراه بوده است، ولی نتایج بیانگر آن است که این حمایت ها و اقدامات نتوانسته است زمینه ساز توسعه پایدار را در سکونتگاه های روستایی فراهم آورد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر حمایت های دولتی در توسعه پایدار روستایی در روستاهای شهرستان شاهین شهر و میمه می باشد. این پژوهش از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی پیمایشی از شاخه میدانی است و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل سرپرست خانوارهای روستایی در سکونتگاه های روستایی شهرستان شاهین شهر و میمه به تعداد 2834 نفر می باشد. تعداد نمونه برابر 338 نفر بر اساس فرمول کوکران و در دسترس تعیین شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه 43 سوال 5 گزینه ای بر اساس طیف لیکرت است که در دو بخش حمایت های دولتی با 14 گویه و توسعه پایدار روستایی با 29 گویه می باشد. داده های گردآوری شده از طریق پرسشنامه با آزمون تحلیل مسیر معادلات ساختاری، فریدمن در نرم افزار اس پی اس اس 22 و تحلیل مسیر معادلات ساختاری با نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بیانگر آن بود که به طور کلی حمایت های دولتی بر توسعه پایدار روستایی، حمایت های دولتی بر متغیر اجتماعی فرهنگی، حمایت های دولتی بر شاخص محیطی و حمایت های دولتی بر شاخص اقتصادی اثرگذار بوده است. بر این اساس مشاهده می گردد که حمایت های دولتی بر شاخص محیطی بیشترین میزان تاثیر و بر شاخص اقتصادی کمترین میزان اثرگذاری را داشته است.

کلیدواژه ها

حمایت های دولتی، توسعه پایدار، روستا، شهرستان شاهین شهر و میمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.