نقش مشارکت در توانمند سازی و ساماندهی سکونتگاه های بافت فرسوده شهری(مورد مطالعه: منطقه15 تهران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پدافند کالبدی با محوریت عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NCPDCONF01_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیدا تشکری

کارشناس مسئول اداره حقوقی شهرداری اسلامشهر

حمیدرضا مومنی عراقی

کارشناس مسئول اداره حقوقی شهرداری اسلامشهر

غلامرضا بیات

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس

پیمان عمادی

کارشناس ارشد جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری

چکیده

توسعه شهری به طورعام در کشور و به طور خاص در تهران براثر بازتاب فضایی اسکان غیر رسمی ناپایدار شده است این امر را نه می توان به امید خود رها نمود و نه با برخوردی مقطعی، گزینشی و پراکنده کاری پاسخگوی آن بود. توسعه شهری به طور عام در کشور و به طور خاص در تهران بر اثر بازتاب فضایی اسکان غیر رسمی ناپایدار شده است این امر را نه می توان به امید خود رها نمود و نه با برخوردی مقطعی، گزینشی و پراکنده کاری پاسخگوی آن بود. اسکان غیررسمی از مشکلات فراروی شهرهای امروزی خاصه در سطوح محلی بشمار می رود. بر این اساس، نوع، ماهیت و فرآیند مداخلاتی احتمالی و نحوه برخورد با آنها از جمله مفاهیمی است که جایگاهی ویژه در برنامه ریزی و مدیریت هری داشته و دارد. جدای از رویکردها و روشهای برخورد با حاشیه نشینی و اسکان غیر رسمی، لحاظ کردن دیدگاه و نگرش ساکنین محلی از مهمترین مولفه های تاثیرگذار در فرآیند ساماندهی و توانمندسازی این سکونتگاه های غیر رسمی بشمار می رود. بر همین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر نقش مشارکت در توانمند سازی و ساماندهی سکونتگاه های بافت فرسوده شهری در منطقه15 تهران با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتایج پژوهش نشان داد مشکل جمع آوری زباله نیز مربوط به مساله عدم دسترسی است. همچنین عدم فرهنگ شهرنشینی، فقر و فساد در سطح محلی، عدم همبستگی اجتماعی و برخورداری از حداقل مولفه های کیفیت زندگی از دیگر مشکلات سطوح محله است همچنین شناخت روند شکل گیری و ویژگی های اجتماعی - اقتصادی و کالبدی سکونتگاه غیر رسمی می تواند کارساز و مفید باشد. که در پایان راهکارها و راهبردهایی برای توانمندسازی و ساماندهی امور محلی مورد اشاره قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

مشارکت، توانمند سازی، ساماندهی، سکونتگاه های بافت فرسوده شهری، منطقه15 تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.