شناسایی و رتبه بندی موانع انتقال تکنولوژی در سیستم مترو با استفاده از رویکرد ترکیبی SSM-ISM (مورد مطالعه: شرکت بهره برداری قطارشهری مشهد)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تفکر سیستمی در عمل
- کد COI اختصاصی: STINP01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 802
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد مدیریت
مربی گروه مدیریت صنعتی موسسه آموزش عالی بینالود
مربی گروه مدیریت صنعتی موسسه آموزش عالی بینالود
چکیده
پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی موانع انتقال تکنولوژی در سیستم مترو با استفاده از رویکرد ترکیبی متدولوژی سیستم های نرم – مدل ساختاری تفسیری در شرکت بهره برداری قطارشهری مشهد صورت گرفته است. این پژوهش از نظر نوع هدف، کاربردی و از لحاظ روش، یک تحقیق ترکیبی (آمیخته) می باشد. جهت شناسایی موانع از ترکیب دو رویکرد متدولوژی سیستم های نرم – مدل ساختاری تفسیری استفاده شده است. شناسایی عوامل توسط تکنیک دلفی با استفاده از نظر خبرگان صورت گرفت، در مرحله اول تکنیک دلفی 27 مولفه بعنوان موانع پیشرفت تکنولوژی در سیستم مترو مورد شناسایی قرار گرفت. در خصوص رتبه بندی ابعاد از ترکیب تکنیکهای ISM &SSM استفاده گردید. بدین منظور از چهار مرحله 1- تشکیل ماتریس خود تعاملی ساختاری، 2- تشکیل ماتریس دسترسی اولیه، 3- تشکیل ماتریس نهایی و 4- سطح بندی یا رتبه بندی ابعاد استفاده گردید. نتایج حاصل از تحلیل داده ها با استفاده از ترکیب دو رویکرد متدولوژی سیستم های نرم – مدل ساختاری تفسیری نشان دادند، در میان ابعاد اصلی بعد ملزومات و ساختاری در بالاترین سطح و اولویت بعنوان موانع انتقال تکنولوژی سیستم حمل و نقل شناسایی گردید. همچنین ابعاد قانونی، سیاسی در سطح دوم و در سطح سوم بعد اطلاعاتی و در سطح چهارم که بیشترین نفوذ نیز دارا می باشد بعد فرهنگی قرار دارد.کلیدواژه ها
توسعه تکنولوژی، متدولوژی سیستم های نرم – مدل ساختاری تفسیری، سیستم حمل و نقل، درون شهری، مشهد.مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.