شناسایی عناصر موثر بر خوانایی مسیر های ارتباطی در بازار برای ادراک گردشگران خارجی نمونه موردی بازار های میدان نقش جهان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS09_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرستو باقرزاده

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشگاه دانش پژوهان پیشرو

سالار کشتکار

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه دانش پژوهان پیشرو

چکیده

امروزه خوانایی مسیرهای ارتباطی در بازارها امری بسیار مهم برای جلوگیری از ایجاد ترس ودلهره در بین گردشگران خارجی ودر پی آن وقت گذراندن بی دغدغه و در نتیجه افزایش میزان خرید و فروش در بازار میگردد. انسان هنگامی که در محیط خوانا قرار میگیرد با توجه با نقشه های شناختی که در ذهن خود به صورت نا خودآگاه به وجود آمده است باعث سهولت حرکت در فضا و مسیریابی راحت تر میگردد. این پژهش با بررسی میزان خوانایی مسیرهای ارتباطی در بازارهای اطراف میدان نقش جهان در صدد این است که مولفه های کیفی و تاثیر گذار بر میزان سهولت راه یابی و معنا یابی را در مورد مورد پژوهشی شناسایی و بر اساس این مولفه ها، خوانایی مسیر های ارتباطی و درک آن توسط گردشگران را بررسی و آنها را اولویت بندی کند. روش تحقیق انجام شده در این پژوهش روش توصیفی تحلیلی بوده است، به این طریق که نخست مطالعات اسنادی و کتابخانه ای شامل بررسی مفهوم خوانایی مسیر و نظریه ها و یافته های محققین در این زمینه و در مرحله دوم به بررسی مطالعه موردی و عوامل تاثیرگذار بر خوانایی مسیرهای ارتباطی و سپس با انجام پرسش نامه ای از گردشگران خارج از شهر، نتایج مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. بر این اساس مطالعه نمونه موردی نشان دهنده این است که عواملی مانند: ساختار و هندسه فضا، پیوستگی فضایی، تباین و توالی فضایی، سیرکولاسیون و سلسله مراتب، که در بین آنهااستفاده از نشانه ها و میزان نور و شدت روشنایی از مهمترین عواملی هستند که به تسهیل فرایند راه یابی و خوانایی مسیر در گردشگران کمک میکنند

کلیدواژه ها

خوانایی مسیر، نقشه ذهنی، معنایابی، مسیر های ارتباطی، بازار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.